search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:40
MENU CLOSE

Ομολογία Πομπέο: Πάντα ανησυχούσα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

07.11.2021 10:34
pompeo

Για την ανησυχία που ένιωθε όταν ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις της θητείας του μίλησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Μάικ Πομπέο σημειώνει: «Πάντα ανησυχείς όταν υπάρχουν πλοία που κινούνται σε επικίνδυνες περιοχές. Ατυχήματα συμβαίνουν και πράγματα που κανένα από τα δύο έθνη που βρίσκονται σε ένταση δεν μπορεί να επιλύσει από εκεί και πέρα. Πάντα ανησυχούσα για ένα ατύχημα που θα οδηγούσε σε μια δίνη αντιδράσεων», τονίζοντας πως ο ίδιος και ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εργάζονταν «επιμελώς πάνω σε αυτό, για να διασφαλίσουν ότι οι εντάσεις, ο κίνδυνος που υπήρχε, αντιμετωπίζονταν με τρόπο που να συνάδει με τον τρόπο που θα έπρεπε να επιλύονται αυτού του είδους οι διαφορές».

Ο κ. Πομπέο εμφανίζεται καυστικός σε σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν και τονίζει ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν ότι είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους να παραμείνουν κοντά στη Δύση. «Ελπίζω να κατανοούν ότι η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο έχει μεγάλη σημασία», υπογραμμίζει, δε, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Παράλληλα, ο τεώς ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εκφράζει τη χαρά του για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία είχε ξεκινήσει επί των ημερών του, εξηγεί γιατί έστειλε τη δική του επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, στην οποία αναφερόταν στην εγγύηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μιλά και για το πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση Τραμπ την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, αναφέρεται και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: «Παράθυρο» για τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Καταστήματα: Ανοιχτά σήμερα – Ψώνια μόνο με «click away» για ανεμβολίαστους χωρίς τέστ

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση πανελλαδικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:39