search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:19
MENU CLOSE

Αmy Winehouse: Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε το φόρεμα από την τελευταία της συναυλία (Photo)

08.11.2021 21:31
amy-winehouse-new
Photo: Instagram

Το αστρονομικό ποσό των 243.200 δολαρίων έφτασε σε δημοπρασία το φόρεμα που φορούσε η Έιμι Γουάινχαουζ στην τελευταία συναυλία πριν τον θάνατό της.

Το iconic εξώπλατο μίνι φόρεμα με τις μαύρες και neon κίτρινες ρίγες, που επέλεξε η Έιμι για την τελευταία της συναυλία στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011, έναν μήνα πριν τον τραγικό της θάνατο, πωλήθηκε 16 φορές παραπάνω από την τιμή του και αποτελεί μέρος προσωπικών αντικειμένων της δημοφιλούς τραγουδίστριας που δημοπρατήθηκαν στην Καλιφόρνια.

Άλλα αντικείμενα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία, ήταν μια κόκκινη δερμάτινη τσάντα Moschino σε σχήμα καρδιάς, την οποία η τραγουδίστρια κράτησε το 2007 στην τελετή απονομής των BRIT Awards, τη χρονιά που πήρε μαζί της τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερη Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνης και Καλύτερο Βρετανικό Άλμπουμ για το «Back To Black».

   Η τσάντα πωλήθηκε 204.800 δολάρια, σε τιμή 13 φορές πάνω από την εκτιμώμενη και ένα φόρεμα Dolce & Gabbana 150.000 δολάρια, 30 φορές πάνω από την ενδεικτική αξία.

Περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 23 Ιουλίου, η Γουάινχαουζ πέθανε στα 27 της από οξεία δηλητηρίαση που προκάλεσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

Τα έσοδα από τα προσωπικά της αντικείμενα που δημοπρατούνται, πηγαίνουν στο ίδρυμα που δημιούργησαν οι γονείς της, με αφορμή τον εθισμό της κόρης τους στο αλκοόλ, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από εθισμούς όλων των ειδών.

Ολόκληρη η συλλογή απέφερε 4 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s, ο οποίος διαχειρίστηκε την πώληση.

Διαβάστε επίσης:

Σταμάτης Σπανουδάκης: 48χρονη υποστηρίζει ότι είναι κόρη του και ζητά τεστ DNA

Καίτη Γαρμπή: Η νέα της δουλειά με τον Φοίβο και το μήνυμά της στις γυναίκες (Video)

Βλαδίμηρος Κυριακίδης για Metoo: Γιατί να φέρεσαι άσχημα σε έναν άνθρωπο επειδή έχει την ανάγκη σου;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:18