search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:31
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Οι προσφυγικές ροές δεν δικαιολογούν τείχη, συρματοπλέγματα και pushbacks

10.11.2021 18:53
refugees-new

Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της στο προσφυγικό άσκησε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να τηρούν το κράτος δικαίου και να μην εισέρχονται σε μια εξίσωση προς τα κάτω όταν αντιμετωπίζουν μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε σε ευρωβουλευτές.

«Αυτές οι δοκιμασίες απλά δεν αιτιολογούν αντανακλαστικές αντιδράσεις που έχουμε δει σε ορισμένα μέρη – την ανεύθυνη ξενοφοβική ρητορική, την ανέγερση τειχών, συρματοπλέγματα και βίαιες επαναπροωθήσεις που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό προσφύγων και μεταναστών», τόνισε ο Γκράντι στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένωση που βασίζεται στο κράτος δικαίου, πρέπει και μπορεί να πράξει καλύτερα και αναφορικά με ζητήματα κράτους δικαίου να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς άλλους».

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδή δημοσιογράφος: Νέα αήθης επίθεση από τον Νίκο Μαστοράκη

Αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Μετανιωμένος δηλώνει ο τράπερ – Αναβλήθηκε η δίκη

Χυδαία επίθεση Τσιάρτα στην Ολλανδή δημοσιογράφο – Την αποκάλεσε «γριά Ολλανδέζα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42