search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Ασθενής με κορωνοϊό «πέταξε» τα σωληνάκια και έφυγε – Τον βρήκαν «σε ημιθανή κατάσταση»

13.11.2021 10:04
meth_new

Ένα απίστευτο περιστατικό, που εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με θλιβερό πρωταγωνιστή ασθενή με κορωνοϊό, περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου κάνει λόγο για ηθικούς αυτουργούς της πανδημίας, τη στιγμή που η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνει: «Είμαστε σε πόλεμο».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά κατεβαίνει και στα κεντρικά της χώρας, επισήμανε η κ. Παγώνη.

«Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους. Τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε. Πρέπει να εξαφανιστεί η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια», τόνισε.

Μάλιστα, ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

Οι «ηθικοί αυτουργοί»

Με τη σειρά του, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, έκανε λόγο για «ηθικούς αυτουργούς» της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία και επισήμανε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές (πρόκειται για ρεκόρ), ενώ  υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς. 

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, είμαστε σε πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά οριακά. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για κορωνοϊό, οι οποίες είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα. Είχαμε τροχαίο με νεκρό και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, είναι και τα μη COVID περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και προειδοποίησε: «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη. Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε». 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, όμως υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.  Παράλληλα, κατήγγειλε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν, «μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων. Υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία». 

Τέλος, ανέφερε ότι «έχουμε ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό. Χθες στο Παπανικολάου ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον γυρίσαμε πίσω. Προφανώς είχε άκουσε κάποιες “συμβουλές”»  κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Διαβάστε επίσης:

Απροστάτευτα τα σχολεία ξανά στην πανδημία…

Μέλαινα ακάνθωση: Το σημάδι στο δέρμα που μαρτυρά (συνήθως) διαβήτη

Μαραθώνιος Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν το Σαββατοκύριακο – Πού απαγορεύεται η στάθμευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:30