search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:40
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-κυβέρνηση: Σημειακές βελτιώσεις στα μέτρα

15.11.2021 15:28
oikonomoy-new

Απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ουσιαστικά διαψεύδοντας σκέψεις που έχουν εκφραστεί από μέλη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει «έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, τόσο για την πρώτη δόση για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας όσο και για την 3η δόση για όσους έχουν κάνει τον εμβολιασμό τους και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που είναι από 60 ετών και πάνω, αλλά και για όλο τον πληθυσμό. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε την μέριμνα για εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και τους εκτεταμένους ελέγχους για την τήρησή τους. Και φυσικά κάθε μέρα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ γιατί εκεί τούτη την ώρα δίνεται η μεγάλη μάχη».

Ισχύς πιστοποιητικού μετά την τρίτη δόση

Παρότι δέχθηκε πολλαπλές ερωτήσεις για το ζήτημα της λήψης νέων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στο παραπάνω πλαίσιο, αποκλείοντας, μάλιστα, και επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους τομείς του Δημοσίου. Ωστόσο, τόνισε ότι και στην Ευρώπη έχει αρχίσει συζήτηση σχετικά με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 65 ετών μετά την τρίτη δόση του εμβολίου, λέγοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει στη συζήτηση αυτή και επαναλαμβάνοντας ότι δεν συζητείται νέο λοκντάουν ούτε επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους, τύπου Αυστρίας.

Ο Γ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «σημειακές βελτιώσεις» στα ήδη υφιστάμενα μέτρα, αλλά πάντα στο πλαίσιο που περιέγραψε εξαρχής, ενώ για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αναφέροντας, μάλιστα, ότι ήδη «11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Κοζάνη έχουν διαθέσει για τη νοσηλεία Covid περιστατικών  πάνω από 400 κλίνες, έχουν διαθέσει   231 απλές κλίνες για non Covid περιστατικά».

Επίθεση στον Τσίπρα

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση «επιδίδεται σε εμπόριο φόβου και καταστροφολογίας, αδυνατώντας να κατανοήσει την αλληλεξάρτηση των κρίσεων» και υποστηρίζοντας ότι «σε ένα περιβάλλον πολλαπλών διεθνών κρίσεων η χώρα χρειάζεται μια ψύχραιμη, σοβαρή, στιβαρή και λελογισμένη πολιτική. Αυτή την πολιτική ακολουθούμε προσπαθώντας κάθε μέρα να διασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών  και την ευημερία τους  μέσα σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον κρίσεων που αλληλοσυνδέονται  μεταξύ τους. Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει την αλληλεξάρτηση των γεγονότων, καταστροφολογεί, σπέρνει τον πανικό στο λαό και υπονομεύει αυτή την εθνική προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης:

Βολος: Απίστευτη εξέλιξη! Ο 39χρονος που δολοφόνησε τη νονά του είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Μέσα στην εβδομάδα τα ειδοποιητήρια – Τι ποσό αναλογεί ανά κατηγορία οχημάτων (Video)

Κορωνοϊός: «Ανοιχτός» ο Βορίδης σε lockdown για ανεμβολίαστους: «Θα εξέταζα την ιδέα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:40