search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:37
MENU CLOSE

Πλεύρης για επιστράτευση γιατρών: Αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει μέσα στην εβδομάδα (Video)

15.11.2021 09:25
plevris_new

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επιστράτευση γιατρών, αν δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ, όπως τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη. Εάν υπάρχει ανάγκη, εν συνεχεία θα προχωρήσει η επιστράτευση και στην υπόλοιπη Ελλάδα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο OPEN.

Παράλληλα, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τόνισε ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο καθώς αυτοί είναι πιέζουν το ΕΣΥ. 

«Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε. Δεν θα είναι τιμωρητικά», σημείωσε ο υπουργός.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα ο Θ. Πλεύρης έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. 

«Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες για Covid αλλά και non Covid περιστατικά έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και πλήρης σχεδιασμός και στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Ανδρουλάκης από τα Χανιά: «Να ξανασηκώσουμε το λάβαρο της παράταξης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσοι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ και σε πρόχειρα κρεβάτια τα οποία βαφτίζουν ΜΕΘ με έναν αναπνευστήρα;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:37