search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:01
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Marc: Πόσοι ανεμβολίαστοι σκέφτονται να κάνουν το εμβόλιο

16.11.2021 22:12
image (3)

Κάμψη στις αντιστάσεις των ανεμβολίαστων δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc, το δεύτερο μέρος της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τρίτης.

Η δημοσκόπηση έρχεται λίγες μέρες μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και μαγαζιά εστίασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test εντός 48ώρου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

Στην ερώτηση “έχετε κάνει το εμβόλιο;”, το 74% απάντησαν ότι έχουν κάνει όλες τις δόσεις που προβλέπονται, το 14,1% ότι δεν έχουν κάνει και δεν θα κάνουν εμβόλιο, ενώ το 6,7% το σκέφτονται ή το έχουν προγραμματίσει.

Δημοσκόπηση Marc: Μετά τα μέτρα, ένας στους τρεις ανεμβολίαστους σκέφτεται να εμβολιαστεί [Βίντεο]

Από αυτό το 20,8% των ανεμβολίαστων της έρευνας, το 32,2% δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν, ενώ αμετάπειστοι παραμένουν το 67,8% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι αισθητά μικρότερο από το 74% που έδινε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 11 Οκτωβρίου.

ανεμβολιαστοι

Σε άλλα ευρήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53,6%) θεωρούν ότι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι η μη τήρηση των περιοριστικών και των υγειονομικών μέτρων.

αυξηση κρουσμάτων

Στο ίδιο ερώτημα, δηλαδή γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, κλήθηκαν να απαντήσουν οι ερωτηθέντες αναλόγως και των κομματικών τους προτιμήσεων.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας:

Κατά 80% απαντούν “δεν τηρούν όλοι τα μέτρα/χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού”.

Κατά 12,6% απαντούν “η πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα”.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ:

Κατά 29,4% απαντούν “δεν τηρούν όλοι τα μέτρα/χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού”.

Κατά 52,4% απαντούν “η πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα”.

κομμα 1

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ:

Κατά 63,2% απαντούν “δεν τηρούν όλοι τα μέτρα/χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού”

Κατά 23,1% απαντούν “η πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα”.

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ:

Κατά 35,5% απαντούν “δεν τηρούν όλοι τα μέτρα/χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού”.

Κατά 45,2% απαντούν “η πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα”.

κομμα 2

Ακόμη, στη μεγάλη δημοσκόπηση του ΑΝΤ1, πολίτες ερωτήθηκαν για την ενεργειακή κρίση και το χρονικό ορίζοντα που αυτή θα έχει, ένα δηλαδή θα είναι περιστασιακή ή θα κρατήσει περισσότερο. Το 17,2% απάντησαν πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει για κάποιους μήνες, ενώ το 74,5% αποκρίθηκαν πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

ενεργειακη κριση

Τέλος, σε ότι αφορά την επίδραση της ενεργειακής κρίσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, το 6,4% απάντησαν ότι το νοικοκυριό δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις, το 37,4% ότι οι ανατιμήσεις θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αλλά το νοικοκυριό θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτές.

Ωστόσο, το 44,7% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα αναγκαστούν να περιορίσουν αγαθά για την κάλυψη βασικών αναγκών και ποσοστό 10.5% ότι δεν θα μπορέσουν καθόλου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες του, μετά τις αυξήσεις στις τιμές υπηρεσιών και αγαθών.

ακριβεια

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σοκ στην Αυστρία – Συγκροτείται επιτροπή διαλογής ασθενών για ΜΕΘ

Θρίλερ με μονοκινητήριο αεροσκάφος- Αγνοείται ο πιλότος

Συναγερμός στη Νίκαια: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε βενζινάδικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:00