search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ – Σκληρή μάχη στο ΚΙΝΑΛ

15.11.2021 20:21
ekloges_pchfos

Την άποψη των πολιτών για τα τελευταία ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καταγράφει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Τα στοιχεία του Α’ μέρους της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης, που περιλαμβάνουν και την πρόθεση ψήφου, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Aυτό που φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%.

Στη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου από τη Marc, αξίζει να επισημανθεί, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν στο 12,8%.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, ρωτήθηκαν για τις εκλογές του κόμματος όπου παρουσιάστηκε και η παράσταση νίκης.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ και στα ποσοστά θετικής γνώμης προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης με 83,9%, και ακολουθούν οι Λοβέρδος με 74,6%, Γερουλάνος 59,1%, Χρηστίδης 58,7%, Καστανίδης 53,4% και Παπανδρέου με 52,3%.

Ωστόσο στην παράσταση νίκης οι ψηφοφόρου του ΚΙΝΑΛ που θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του κόμματος, πιστεύουν ότι πρώτος θα βγει ο Γιώργος Παπανδρέου με 36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,7% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 21%.

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου την τελευταία εβδομάδα

Βόλος: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου μετά την απίστευτη ανατροπή στη δολοφονία της μητέρας του

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αθλητής της χρονιάς για το περιοδικό «GQ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:29