search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:22
MENU CLOSE

Φυσικό αέριο: Την ανηφόρα παίρνουν και πάλι οι τιμές στην Ευρώπη

17.11.2021 17:38
nordstream2098-new

Στα ύψη έφτασαν για μια ακόμη φορά οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ύστερα από την καθυστέρηση στη διαδικασία έγκρισης του Nord Stream 2, του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τη Ρωσία με την Γερμανία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας πιστοποίησης του Nord Stream 2, επικαλούμενη νομικό κώλυμα, κάτι  που επέτεινε τις ανησυχίες για το εάν η ήπειρος θα έχει επάρκεια αερίου τον χειμώνα και προκάλεσε τριγμούς στην αγορά ενέργειας.

Η τιμή αερίου του επόμενου μήνα στην Ολλανδία, που θεωρείται δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, κατέγραψε άλμα σχεδόν 8% σήμερα, στα 101,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Οκτωβρίου.

Η τιμή αερίου για τις αρχές της επόμενης χρονιάς επίσης σημείωσε άνοδο, με την αγορά να μην αναμένει σημαντικές ροές μέσω του Nord Stream 2 πριν από τα τέλη της επικείμενης χειμερινής περιόδου θέρμανσης.

Το ολλανδικό συμβόλαιο για αέριο τον Ιανουάριο σημείωσε άλμα 7,8%, στα 101,61 ευρώ ανά MWh σήμερα, ενώ το βρετανικό συμβόλαιο χονδρικής για το αέριο για τους τρεις πρώτους μήνες του 2022 σημείωσε αύξηση σχεδόν 12%, στα 2,45 λίρες ανά θερμική μονάδα.

Οι αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου αυτόματα μεταφράζονται σε αυξήσεις και σε άλλα βασικά αγαθά που βάζουν φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμά της για την απουσία της από την Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας

Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ κοντά στην Κωνσταντινούπολη

ΣΥΝ–ΕΡΓΑΣΙΑ: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα αδείας στους εργαζομένους – Πώς υπολογίζεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:21