search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:24
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμά της για την απουσία της από την Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας

17.11.2021 15:50
elisavet765-new

Δεν παραβρέθηκε τελικά η 95χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ στην 11η Γενική Σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας , ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών της που συνέστησαν ανάπαυση στο κάστρο του Ουίνδσορ. Εντούτοις, έστειλε απολογητικό μήνυμα  προς τους ηγέτες της εκκλησίας που αναφέρει:  

«Το Ευαγγέλιο έχει φέρει ελπίδα, όπως έχει κάνει ανά τους αιώνες και η Εκκλησία έχει προσαρμόσει και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους – όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας».

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση από τα καθήκοντά της, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror επτά επίτροποι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά της έως την άνοιξη. Πρόκειται για επτά μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων που θα αναλάβουν τα βασιλικά καθήκοντα.

Εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον όπως και η σύζυγός του Καρόλου, Καμίλα, δεσμεύτηκαν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της .

Οι επτά υπέροχοι «βοηθοί» της βασιλικής οικογένειας έχουν δεσμευτεί να παρέμβουν και να βοηθήσουν «όσο χρειαστεί» τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την άνοιξη, όπως γράφει η εφημερίδα «Mirror» επικαλούμενη έγκυρες πηγές, σε ένα άρθρο που υπογράφεται από τον Russell Myers, Royal editor της εφημερίδας.

Το Παλάτι εμπνεύστηκε από το επιτυχημένο γουέστερν υπό τον τίτλο: «Kαι οι επτά ήταν υπέροχοι», για να βαπτίσει την ομάδα που θα αναλάβει τα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υποστήριξαν ότι η 95χρονη είχε υποστεί μια «ατυχή» καταπόνηση της πλάτης και για το λόγο αυτό πρέπει να μείνει μακριά από δημόσιες εμφανίσεις

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε την παρουσία της στην Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο… Η βασίλισσα έπαθε διάστρεμμα στην πλάτη της και αποφάσισε το σημερινό πρωινό με μεγάλη λύπη πως δεν μπορεί να παραστεί στη Λειτουργία της Κυριακής για την Ημέρα Μνήμης στο Κενοτάφιο», ήταν η τελευταία ανακοίνωση του Παλατιού.

Η βασίλισσα Ελισάβετ απογοητεύτηκε που δεν μπόρεσε να παραστεί στο Κενοτάφιο, ενώ έχει χάσει μόλις άλλες έξι φορές την περίσταση σε ολόκληρη τη ζωή της: το 1961 όταν ήταν στην Γκάνα, το 1968 όταν ήταν στη Βραζιλία, το 1983 όταν ήταν στην Κένυα, το 1999 όταν ήταν στη Νότιο Αφρική και το 1959 και το 1963 όταν ήταν έγκυος με τα δύο νεότερα παιδιά της.

Η μονάρχης έχει χάσει πολλές άλλες σημαντικές παρουσίες, όπως το διήμερο ταξίδι της στη Βόρειο Ιρλανδία πριν από τρεις εβδομάδες κατόπιν συμβουλής του γιατρού της.

Με βάση όλα αυτά, πηγή αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα Mirror πως δεν πιστεύει ότι το κοινό θα βλέπει συχνά την Ελισάβετ.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός τώρα: 5 Ρίχτερ κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Αίγυπτος: Οι βροχοπτώσεις έφεραν 500 τσιμπήματα σκορπιών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την Αιθιοπία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06