search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σε τι ποσοστό ενισχύει την ανοσία η τρίτη δόση του εμβολίου

18.11.2021 15:30
emvolio7

Κατά δύο τρίτα μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό η τρίτη δόση του εμβολίου σε σχέση με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Η έρευνα REACT, που διεξήχθη από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή άνω των 100.000 ατόμων,  κατέδειξε ότι η τρίτη δόση παρέχει σημαντική ώθηση στην ανοσία έναντι του SARS-CoV-2.

Περισσότερα από 8.300 άτομα έκαναν ενισχυτική δόση του εμβολίου και μετείχαν στην έρευνα,  και από αυτά μόνον τα 30 – δηλαδή ποσοστό 0,36% – μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο διάστημα αυτό, ενώ σχεδόν 700 από την ομάδα των 68.000 που είχαν κάνει δύο δόσεις, προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2, δηλαδή ποσοστό 1,03%.

Συνυπολογίζοντας  την ηλικία και άλλους παράγοντες, οι ερευνητές του Imperial College London επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πιθανότητα μόλυνσης στους τριπλά εμβολιασμένους μειώνεται κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν δύο δόσεις, επιβεβαιώνοντας και πρόσφατη ισραηλινή έρευνα για την αναγκαιότητα της ενισχυτικής δόσης.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία είχαν ανάψει το πράσινο φως για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε άτομα ηλικίας άνω των 50, υγειονομικούς και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και άλλες ευπαθείς ομάδες, ενώ προ ημερών επέκτειναν το πρόγραμμα και στους άνω των 40. Σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον λένε ότι τρίτη δόση μπορεί να χορηγηθεί και σε νεότερα άτομα, αλλά αναμένουν πιο συνολικά στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της. Την ίδια ώρα,  η Αμάντα Πρίτσαρντ, επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, αποκάλυψε ότι η υπηρεσία της σχεδιάζει ήδη προγράμματα χορήγησης τρίτης δόσης κάθε χρόνο στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή F-35: Θρίλερ με το βρετανικό μαχητικό που κατέπεσε στη Μεσόγειο

Βαρώσια: Σάλος με προκλητικό βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην κλειστή πόλη – «Η Νίνι εξόργισε τους Ελληνοκύπριους» (video)

Κορωνοϊός: Οι νέες ιατρικές οδηγίες για αντιμετώπιση εκτός νοσοκομείου – Πότε πρέπει να γίνει εισαγωγή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25