search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:55
MENU CLOSE

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Δεν θα μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση, λέει ο Καραμανλής

19.11.2021 17:18
hsap-new

«Δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος» τονίζει ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του για το δυστύχημα τα ξημερώματα της Τετάρτης στον ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου με έναν 41χρονο εργοδηγό νεκρό, του οποίου η κηδεία έγινε σήμερα.

«Δυστυχώς σήμερα αποχαιρετούμε ένα νέο άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ. Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη για τον αδόκητο και άδικο θάνατό του», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών.

«Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να διαλευκανθούν τα αίτια και οι ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία. Από τη θέση μου ως Υπουργός που εποπτεύει το φορέα, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που έχω συγκλονιστεί από την τραγωδία, δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος.

»Πέρα, λοιπόν, από τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις για τη διερεύνηση των δυστυχημάτων, ζήτησα επιπλέον τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μου υποβάλουν πόρισμα για το δυστύχημα. Αυτονόητο είναι ότι το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό κι αμέσως θα το στείλω στη Δικαιοσύνη.

»Η εντολή προς τους εμπειρογνώμονες είναι να εξετάσουν τις τεχνικές, τις λειτουργικές, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, καθώς και τις αποφάσεις που ακολουθήθηκαν κι εφαρμόσθηκαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.»

Παππάς: Να ορίσει η ΡΑΣ εμπειρογνώμονα

«Η διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος στον Ηλεκτρικό δεν θα καλυφθεί από πέπλο σιωπής», διαμηνύει στο μεταξύ από την πλευρά του ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Όπως τονίζει, «η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα ελεγχθεί για πράξεις και παραλείψεις, μαζί με τον εργολάβο». «Δεν μπορεί να ορίσει ομάδα εμπειρογνωμόνων για το συμβάν, στο οποίο χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή και κινδύνευσαν και άλλες. Δεν μπορεί να είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος ταυτόχρονα», σημειώνει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε τη διερεύνηση του δυστυχήματος να αναλάβει ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, που θα οριστεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), με δεδομένο πως η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Συμβάντων παραμένει ανενεργή».

«Η ανάγκη παραίτησης της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ παραμένει επίκαιρη, θεωρείται αυτονόητη», καταλήγει ο Ν. Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Αναφορές για προβλήματα στο δίκτυο της Vodafone

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Παναγιωτόπουλος για F-16: Έτσι έγινε το ατύχημα στην Ανδραβίδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:39