search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνετε αν δεν έχετε λάβει τον φάκελο

22.11.2021 08:59
apografi new

Μπορεί η διαδικασία Απογραφής 2021, να πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, ωστόσο αναμένεται να δοθεί παράταση σε όσους δεν έχουν λάβει ακόμη τον φάκελο με τον κωδικό 

«Θα δοθεί τόσος χρόνος σε αυτούς όσος δίνεται και στους υπόλοιπους συμπολίτες», σημείωσε ο κ.Θανόπουλος. «Από τη στιγμή, που θα έρθει σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται ο πολίτης για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο απογραφέας θα πρέπει να φέρει αστυνομική ταυτότητα, διορισμό με φωτογραφία από την ΕΛΣΤΑΤ και μία κονκάρδα.

Τι γίνεται εάν δεν έχει έρθει ο απογραφέας έως τις 26 Νοεμβρίου

Στο ερώτημα τι γίνεται εάν ο απογραφέας δεν έχει βρει τον πολίτη έως τις 26 Νοεμβρίου, που τελειώνει η διορία απογραφής, ο κ. Θανόπουλος διευκρίνισε: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς», διευκρίνισε μιλώντας στο Mega. 

Τέλος, για το ότι δεν λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή είπε: «Υπάρχει πίεση αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ενίσχυση το τηλεφωνικό μας κέντρο. Οι απογραφείς πρέπει να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους για να απαντούν κατευθείαν».

Tι ισχύει με το πρόστιμο 

Η απάντηση είναι πως η Απογραφή 2021 είναι υποχρεωτική και πως προβλέπεται πρόστιμο, το οποίο όμως η ΕΛΣΤΑΤ για την ώρα δεν επιθυμεί να επιβάλλει.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι», είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, μιλώντας στον ANT1. 

Κατηγορηματικός ήταν, εξάλλου, στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση των στοιχείων που θα προκύψουν από την απογραφή.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Κορωνοϊός: Νόσησε ο ανεμβολίαστος Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Δεν φορούσε ποτέ μάσκα

Χανιά: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Ένας νεκρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:32