search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:03
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εκτιμήσεις για πάνω από 8.000 κρούσματα και μεγάλο αριθμό νεκρών

23.11.2021 16:13
pandemia-new

Πάνω από τις 8.000 αναμένεται να κινηθούν και πάλι τα κρούσματα του κορωνοϊού, στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας.

Υψηλός προβλέπεται τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων όσο και αυτός των συνανθρώπων μας που έχασαν τη μάχη για τη ζωή το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων μηνών, με 105 νεκρούς από κορωνοϊό.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα είναι μεγάλη, με τους επιστήμονες να κάνουν πλέον δραματικές εκκλήσεις στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιασθούν. Την ίδια ώρα το σύστημα υγείας, φθάνει στα όριά του. Ήδη, το 80% των τακτικών χειρουργείων αναβάλλεται. Πάντως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ισχυρίστηκε ότι «δεν μένει πίσω κανένα σοβαρό περιστατικό, δεν μένει πίσω καμία χημειοθεραπεία». Πρόσθεσε ότι «μπορούμε να πάμε 20 ή 30 ημέρες αργότερα ένα τακτικό χειρουργείο», διευκρινίζοντας ότι μια αντικατάσταση κεφαλής μηριαίου ή μια ορθοπεδική επέμβαση για ένα χρόνιο νόσημα, μπορεί να μεταφερθεί για κάποιες ημέρες, χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικά, αφού δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς.

«Δεν σταματάμε ένα χειρουργείο για ένα όγκο ή για ένα τροχαίο. Θέλουμε και οι γιατροί να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με ηρεμία για να μην πιέζονται πάρα πολύ και να είναι καλοί και στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν, και οι ασθενείς να έχουν καλή αντιμετώπιση», υπογράμμισε. «Δεν πετάμε κανένα μπαλάκι σε κανέναν γιατρό. Είναι απολύτως καθορισμένα τα κριτήρια για τα τακτικά και για τα επείγοντα χειρουργεία. Δεν υπάρχει καμία επιλογή ασθενών. Όλοι οι ασθενείς έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται», είπε η κα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Φόβοι για έως και 700.000 νέους θανάτους στην Ευρώπη

Βουλγαρία: Σοκάρουν οι περιγραφές από την τραγωδία με το λεωφορείο – 46 νεκροί, ανάμεσά τους 12 παιδιά

Τουρκία: Τρέχουν να αγοράσουν ευρώ και δολάρια για να προστατεύουν τις οικονομίες τους – Βυθίζεται η λίρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02