search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:57
MENU CLOSE

Τουρκία: Τρέχουν να αγοράσουν ευρώ και δολάρια για να προστατεύουν τις οικονομίες τους – Βυθίζεται η λίρα (Video)

23.11.2021 10:25
turkey

Σε πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας που εκπορεύεται από «ξένα κέντρα», «εντολοδόχους» και «τελάληδες», απέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη σοβαρή οικονομική κρίση της τουρκικής οικονομίας.

Οι Τούρκοι έσπευσαν να αγοράσουν ευρώ και δολάρια για να προστατεύουν τις οικονομίες τους και μέσα σε πέντε μόλις λεπτά από τις δηλώσεις Ερντογάν η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Αγγίζει πλέον τις 13 λίρες ανά ευρώ.

«Όπως βγάλαμε τη χώρα μας από τόσες παγίδες και τόσα προβλήματα έτσι και τώρα με τη βοήθεια το Θεού και τη στήριξη του λαού μας θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο της οικονομικής μας ανεξαρτησίας», είπε ο Ερντογάν με τις δηλώσεις του να λειτουργούν ως μπούμερανγκ και να «βυθίζουν» ακόμα περισσότερο την τουρκική λίρα.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη οι Τούρκοι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον Ερντογάν τουλάχιστον στα οικονομικά ζητήματα.

Η «οικονομική επίθεση» στην Άγκυρα εκπορεύεται σύμφωνα με τον Ερντογάν από «ξένες δυνάμεις» και φορείς όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια  που έχει ξεκινήσει η Τουρκία εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, έχει μπλοκαριστεί με πραξικοπήματα, κηδεμονίες και κρίσεις. Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και οι εντολοδόχοι οικονομολόγοι μας προσπάθησαν να τη οδηγήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και τα έβαλε με «τελάληδες της καταστροφής» όπως χαρακτήρισε Τούρκους οικονομολόγους, αναλυτές και πρώην κεντρικούς Τραπεζίτες της χώρας.

«Αρνούμαστε τις πολιτικές των εντολοδόχων οικονομολόγων που θέλουν να  οδηγήσουν την χώρα μας σε αδύναμη οικονομία και θα καταδικάσουν τους ανθρώπους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην πείνα».

Photo: @cristic

Διαβάστε επίσης:

Νότια Κορέα: Πέθανε ο πρώην δικτάτορας Τσαν Τζου-χαν, ο «χασάπης της Γκουάνγκτζου»

Κορωνοϊός-Γερμανία: Πάνω από 45.000 κρούσματα και 309 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τραγωδία στη Βουλγαρία: 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο – 12 παιδιά ανάμεσα στα θύματα (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55