search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Δεκαήμερη καραντίνα, τριπλό αρνητικό PCR και ειδική άδεια για την είσοδο στην Ελλάδα από Νότια Αφρική

26.11.2021 16:11
test-koronoios-new

Νέο αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της νότιας Αφρικής προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνας.

Οι ταξιδιώτες από τη  Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε τριπλό PCR βεβαίως με αρνητικό αποτέλεσμα: Ένα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης είχε προαναγγείλει την υιοθέτηση της «σκληρής γραμμής» για τις πτήσεις από την νότια Αφρική. «Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα» τόνισε μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

Καιρός: Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι, μαθητές απεγκλωβίστηκαν με τρακτέρ (Photos/Videos)

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα- Ποτάμια οι δρόμοι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:01