ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:15
MENU CLOSE

Χειμωνιάτικη πλιγουρόσουπα με ντομάτα και φέτα

27.11.2021 07:00

Πλούσια και χορταστική λόγω του πλιγουριού που περιέχει, η σούπα αυτή εμπνέεται από την καλοκαιρινή ντοματόσουπα με φρέσκια ντομάτα.

Υλικά για τη συνταγή

800 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ (2 κονσέρβες)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

2 μεσαία κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ φλιτζάνι χοντρό πλιγούρι

5 φλιτζάνια νερό

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Αρχικά πολτοποιήστε τις ντομάτες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και αφήστε τις στην άκρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύοντας συχνά, μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8 με 10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο να σοταριστεί κι αυτό και να μυρίσει, για 1 λεπτό. Βάλτε τέλος τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον πελτέ και τη ζάχαρη και αφήστε τα να σιγοβράσουν.

Ανακατεύετε ανά διαστήματα και μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέστε το πλιγούρι και το νερό μέχρι να πάρουν μια βράση. Δοκιμάστε το αλάτι, διορθώστε τη γεύση, αν χρειαστεί, και μόλις βράσει το φαγητό, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 30 με 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να πήξει η σούπα. Ρίξτε λίγο πιπέρι, μεταφέρετε τη σούπα σε μπολάκια και πασπαλίστε με δυόσμο και φέτα. Αν θέλετε, περιχύστε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και απολαύστε την πλιγουρόσουπα ζεστή!

Διαβάστε επίσης

Ρουστίκ μπισκότα με κλημεντίνες

Κοζανίτικοι κεφτέδες με το ζ’μι

Πολίτικα παστάκια «σιμιγδαλάτα» με γάλα και κακάο

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:10
Exit mobile version