search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:28
MENU CLOSE

Ρουστίκ μπισκότα με κλημεντίνες

26.11.2021 07:00
sintagi_new

Οι κλημεντίνες πρωταγωνιστούν σε αυτή την συνταγή, όχι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά και με τη λεπτή και ανάλαφρη γεύση τους και τα αρώματα που θα πλημμυρίσουν το σπίτι σας.

Είναι ιδανικά ως χριστουγεννιάτικο δώρο για να τα προσφέρετε στους φίλους σας, απλά στην προετοιμασία τους και μπορείτε να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά για τη συνταγή

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

200 γραμμάρια βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 αυγό

150 ml χυμό μανταρινιών κλημεντίνες (σουρωμένος)

Ξύσμα από 2 κλημεντίνες

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για διακόσμηση

3 κλημεντίνες, κομμένες σε λεπτές φέτες

Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και λίγη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το βούτυρο κρύο σε κομμάτια, το αυγό, το ξύσμα, το αλάτι και λίγο – λίγο τον χυμό. Δουλέψτε τα καλά με το μίξερ ή με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια συμπαγής και ομοιογενής ζύμη. Σχηματίστε μια μπάλα, τυλίξτε την με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, σχηματίστε μπάλες σε μέγεθος καρυδιού. Εντωμεταξύ, κόψτε τις κλημεντίνες σε λεπτές φέτες 1-2 χιλιοστών.

Πάρτε μία μπαλίτσα, πατήστε την να γίνει επίπεδη και τοποθετήστε μια φέτα κλημεντίνη πιέζοντας ελαφρά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μπάλες. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε τα πρώτα με λίγη άχνη και μετά με λίγη κρυσταλλική και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο C για 10-12 λεπτά περίπου. Αφήστε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Διαβάστε επίσης

Κοζανίτικοι κεφτέδες με το ζ’μι

Πολίτικα παστάκια «σιμιγδαλάτα» με γάλα και κακάο

Κλασσικό και αξεπέραστο σαγανάκι με τυρί Μετσόβου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:27