search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:56
MENU CLOSE

Κλασσικό και αξεπέραστο σαγανάκι με τυρί Μετσόβου

23.11.2021 07:00
Saganaki

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ορεκτικό μπουκιά και συγχώριο, με άρωμα Ελλάδας. Το κλασσικό και αξεπέραστο τυρί μετσοβόνε με το καπνιστό του άρωμα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των τυριών αλλά και όλους όσους θα το γευτούν.

Υλικά για τη συνταγή

1 κιλό τυρί καπνιστό Μετσοβόνε κομμένο σε φέτες
50 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή και παραπάνω

5 γραμ. πιπέρι άσπρο

Μια τσιμπιά αλάτι

200 ml κρύο νερό
200 ml ελαιόλαδο
Λίγο μέλι
Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι γ.ο.χ. με το αλάτι και το λευκό πιπέρι και βάλτε το σε ένα ρηχό πιάτο. Μουσκέψτε ελαφριά τα κομμάτια του τυριού στο κρύο νερό, ώστε μετά να κολλήσει καλά το αλεύρι. Πανάρετε τις φέτες του τυριού στο αλεύρι και τηγανίστε τις στο καυτό ελαιόλαδο. Μπορείτε, αν θέλετε να κάνετε το πανάρισμα 2 φορές, τελειώνοντας πάντα με αλεύρι. Μόλις οι φέτες πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα, είναι έτοιμες. Μεταφέρετε το σαγανάκι σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να βγάλει το περιττό λάδι. Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού τον οποίο έχετε ενισχύσει με λίγο μέλι.

Διαβάστε επίσης:

Πολυχρηστικό άλειμμα κρέμας κάστανου

Τσιπούρα στο φούρνο, με πατάτες και ελιές

Λευκό μωσαϊκό με γεύση τσίζκεϊκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:56