Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια κρέμα που φτιάχνεται με βρασμένα κάστανα, συγκαταλέγεται στις μαρμελάδες λόγω της τεχνικής της και αποτελεί μια πεντανόστιμη εναλλακτική της πραλίνας φουντουκιού. Μπορεί να γεμίσει τσουρέκια, κέικ, τάρτες, εκλέρ και άλλα γλυκίσματα αλλά είναι εξαιρετική και σκέτη, αλειμμένη σε ψωμί ή φρυγανιές.
Υλικά για τη συνταγή
500 γραμμάρια κάστανα
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή ένα λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Αφού πλύνετε τα κάστανα με τρεχούμενο νερό, βράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 40 λεπτά. Στραγγίστε τα και όσο είναι ακόμα ζεστά, ξεφλουδίστε τα με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και λίγο εκχύλισμα βανίλιας και τοποθετήστε την στη φωτιά. Μόλις διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, προσθέστε τα κάστανα και ανακατέψτε τα καλά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίξτε στο μίγμα την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και μόλις λιώσει, με ένα μίξερ πολτοποιητή (πίμερ), λιώστε την μέχρι να γίνει λεία. Βάλτε την σε αποστειρωμένα βάζα όπως ακριβώς κάνετε με την μαρμελάδα και είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε επίσης:
Τσιπούρα στο φούρνο, με πατάτες και ελιές
Λευκό μωσαϊκό με γεύση τσίζκεϊκ
Γλύκισμα της τελευταίας στιγμής με σφολιατίνια και μασκαρπόνε
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.