search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:57
MENU CLOSE

Τσιπούρα στο φούρνο, με πατάτες και ελιές

19.11.2021 07:00
psari_faghto

Η ψητή τσιπούρα είναι ένα απλό και εύκολο πιάτο στην παρασκευή του, ελαφρύ και γευστικό. Η γεύση του πιάτου ενισχύεται από το άρωμα του λεμονιού και των αρωματικών βοτάνων και εμπλουτίζεται με το κρασί και τις ελιές.

Υλικά για τη συνταγή

900 γραμμάρια τσιπούρα καθαρισμένη (2 μεγάλες τσιπούρες)
400 γραμμάρια πατάτες
Μερικές μαύρες και πράσινες ελιές
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι θυμάρι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 φέτες λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά πλύντε τις καθαρισμένες τσιπούρες κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψτε τις πατάτες σε χοντρές φέτες με ένα μαντολίνο ή με το μαχαίρι (περίπου σε πάχος του ενός εκατοστού), πλύντε τις με τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τις κι αυτές με ρολό κουζίνας. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά με το καπάκι για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μισοψηθούν.

Αλατοπιπερώστε τις, στρώστε τις σε ένα ταψί αραιά, ώστε να μην πατάει η μία πάνω στην άλλη και τοποθετήστε από πάνω τις τσιπούρες. Βρέξτε εσωτερικά και εξωτερικά τα ψάρια με ελαιόλαδο και γεμίστε την εσωτερική κοιλότητά τους (το κενό από τα εντόσθια) με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο σε φέτες και τις φέτες λεμονιού. Βάλτε άλλες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-220ο C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί, περιχύστε το φαγητό με το κρασί (ή με νερό), ρίξτε και τις ελιές και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν η σάρκα των ψαριών ασπρίσει και αποκολλάται εύκολα το δέρμα από το ψαχνό και τα κόκαλα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με λίγο πασπαλισμένο μαϊντανό!

Διαβάστε επίσης

Λευκό μωσαϊκό με γεύση τσίζκεϊκ

Γλύκισμα της τελευταίας στιγμής με σφολιατίνια και μασκαρπόνε

Αφράτα λουκανικότυρόψωμα γουρουνάκια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56