search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 05:02
MENU CLOSE

Αγρίνιο: Άγριο bullying σε 13χρονο μαθητή – Ανέβασαν βίντεο στα social media

28.11.2021 13:53
Ξυλοδαρμός μαθητή στην Καβάλα: «Του έσπασαν τα πλευρά», λέει ο πατέρας του  - Media

Μορφή επιδημίας λαμβάνουν τα περιστατικά σχολικού εκβιασμού. Στο Αγρίνιο μαθητές Γυμνασίου επιτέθηκαν άγρια σε βάρος 13χρονου, τράβηξαν βίντεο και το ανέβασαν στο Tik Tok.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 11 Νοεμβρίου από τη μητέρα του μαθητή, που πήγε στο σχολείο και βγήκε το παιδί της χτυπημένο στο πρόσωπό και κλαμένο. Ρωτώντας το τι συνέβη, ενημερώθηκε πως λίγο νωρίτερα, την ώρα που σχολούσε δέχθηκε την άγρια επίθεση συμμαθήτριάς του. Μάλιστα, η επίθεση αυτή έγινε ενώπιον έξι ακόμη μαθητών που κατηγορούνται ότι την παρότρυναν και γελούσαν σε βάρος του μαθητή.

Τα παραπάνω φαίνονται στο σχετικό video που αναρτήθηκε στο Ιnstagram και στο Tik Tok από τη μαθήτρια που φέρεται να έδρασε κατόπιν παρότρυνσης ενός μαθητή και στη συνέχεια και άλλων.

O δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, Παντελής Βαμβακάς, αλλά και o Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής, μίλησαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Το ζήτημα δεν είναι πρωτίστως νομικό. Έχει κοινωνικές διαστάσεις, που η μητέρα του μαθητή πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει. Το περιστατικό έγινε στις 11 Νοεμβρίου στο σχόλασμα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσία πολλών άλλων μαθητών. Η λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία ήταν συνεχόμενη και συνεχής και εξακολουθεί να γίνεται ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν αναρτήσεις στο Tik Tok περιστατικών. Την επόμενη μέρα η μητέρα πήγε και κατέθεσε το περιστατικό. Από τις 11 έως και την προηγούμενη Παρασκευή, από το σχολείο δεν έγινε καμία ενέργεια ούτε από τους καθηγητές και το παιδί λείπει από το σχολείο 15 μέρες», δήλωσε ο Παντελής Βαμβακάς, δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, στο MEGA.

«Η μήνυση έχει γίνει εις βάρος των παιδιών αλλά και του σχολείου. Ακόμα γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παιδί είναι σε μία κακή κατάσταση, φοβάται να πάει στο σχολείο, δέχεται επιθετικά μηνύματα από τους συμμαθητές του», πρόσθεσε.

«Σε αυτή την ιστορία δεν θα υπάρξουν νικητές και νικημένοι. Είναι σοβαρό ζήτημα και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όμως έχει μεταλλαχθεί το φαινόμενο στα social media πλέον. Τα σχολεία δεν έχουν τους θεσμούς να διαχειριστούν. Θα αναζητηθούν ευθύνες», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου μαθητή, Παντελής Βαμβακάς.

Η ευθύνη του σχολείου

«Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, σήμερα το μαθαίνουμε. Θα ερευνήσω το περιστατικό διεξοδικά και θα αποδοθούν ευθύνες. Έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα τώρα τελευταία, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Τίποτα να μην μένει κρυφό. Είναι υπευθυνότητα και αρμοδιότητα του σχολείου να διαχειριστεί το πρόβλημα», δήλωσε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής.

«Έχουμε δημιουργήσει έναν φορέα, που θα διαπερνά από το επίπεδο σχολικών μονάδων έως και το εκπαιδευτικό προσωπικό και προγράμματα επιμόρφωσης και πλατφόρμα καταγραφής περιστατικών. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία παιδαγωγική κουλτούρα στα σχολεία και μηδενική ανοχή», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατό της

KKE κατά Κασιμάτη: «Ουδεμία εντύπωση προξενούν οι χυδαιότητες του κατά της Φώφης Γεννήματα»

Μεσσηνία: Διασώθηκε ο 55χρονος που έπεσε στη θάλασσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20