search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:56
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε ποιες περιοχές θα στηθούν οι 840 κάλπες (Λίστα)

30.11.2021 19:21
kianl

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές κάλπες βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής.

Σε 840 κάλπες σε Ελλάδα και εξωτερικό θα κληθούν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου (εάν χρειαστεί β΄γύρος) για να εκλέξουν τον νέο αρχηγό του κόμματος.  Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής πρόκειται  για 818 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ, θα μπορούν οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής την ερχόμενη Κυριακή (5/12)

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής ενημερώνει για τις συνθήκες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται ένας – ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και προκειμένου να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν “υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου”.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΔΕΚΑΠ:

1. Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

2. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

3. Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε τα εκλογικά κέντρα:

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα-Ρωσία: Συμφωνίες συνεργασίας σε ενέργεια, μεταφορές, υγεία, τεχνολογία, τουρισμό

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης έλεγε «όσο μεγαλύτερη η υποχρεωτικότητα, τόσο μεγαλύτερη η αντίδραση»

Τσίπρας: Σαμποτέρ του εμβολιασμού ο Μητσοτάκης – Να δοθούν θετικά, ακόμη και οικονομικά κίνητρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:54