search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:24
MENU CLOSE

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο για τρίτη φορά – Την Δευτέρα το τετ α τετ

04.12.2021 08:27
pope-tsipras_new

Στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμή του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου θα παραστεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας (12:45, Προεδρικό Μέγαρο).

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, την Δευτέρα στις 8:45. Η συνάντηση θα γίνει στην Πρεσβεία του Βατικανό στην Αθήνα, στο Ψυχικό.

Θα είναι η τρίτη φορά που Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο. Τη πρώτη φορά, ως πρωθυπουργός, υποδέχτηκε τον Πάπα κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Λέσβο στις 16 Απριλίου του 2016. Τότε, ο ποντίφικας, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση του τότε ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λέσβο, μαζί με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το δράμα των προσφύγων.

Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2019, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Μάλιστα, τότε ο Πάπας είχε αφιερώσει στον Αλέξη Τσίπρα, έναν στίχο από την Αινειάδα του Βιργιλίου:

«Durate, et vosmet rebus servate secundis», (Βιργίλιος, Αινειάδα Βιβλίο 1, Στίχος 200), δηλαδή «Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες».

Ο Πάπας έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα μια κάρτα με αυτόν τον στίχο λέγοντάς του: «Κράτα το να το θυμάσαι. Τα λόγια αυτά αντιστοιχούν σε αυτό που εσύ τώρα βιώνεις και για αυτό πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι…». Κάτι που είχε θεωρηθεί κίνηση με νόημα, καθώς είχε προηγηθεί η εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου 2019.

Διαβάστε επίσης:

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

Γρηγόρης Πετράκος για Αντώνη Κανάκη: Εγώ προσκυνημένους σαν εσένα θέλω τρεις για πρωινό (video)

Γιώργος Λιάγκας: Έξαλλος με τη Μιμή Ντενίση – «Αχαριστία, πρέπει να τους βρίζουμε για να μας εκτιμούν» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14