search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκτεθειμένες οι δημοσκοπικές εταιρείες με τις εντελώς λάθος εκτιμήσεις

06.12.2021 10:00
ekloges_kinal_new

Αρνητική εντύπωση, για ακόμη μια φορά, έχει προκαλέσει η «αδυναμία» των δημοσκοπικών εταιρειών να πέσουν μέσα στις εκτιμήσεις τους για τη εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, στις μετρήσεις τους πριν τις εκλογές, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιζόταν ως απόλυτο φαβορί με ζευγάρι του στον δεύτερο γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, οι εταιρείες εκτιμούσαν μάλιστα ότι η μεγάλη συμμετοχή θα ευνοούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο, πράγμα που διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Πιο αναλυτικά, προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος έδινε η Metron Analysis στις 14/11 για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση της Marc για το protothema, στις 22/11, έδειχνε ότι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν το φαβορί να περάσει στον β’ γύρο.

Η Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στις 26/11, έβγαζε ψηλά τον Ανδρέα Λοβέρδο με προβάδισμα στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Τέλος, προηγήθηκαν και άλλες δημοσκοπήσεις, νωρίτερα, όπου και πάλι εμφάνιζαν τον Ανδρέα Λοβέρδο φαβορί (GPO 6/11/2021, Opinion Poll 9/11/2021, Interview 17/11/2021).

Αντίθετα τα προγνωστικά που έδιναν οι στοιχηματικές εταιρείες έπεσαν απόλυτα μέσα, αφού έδιναν ως ακλόνητο φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη και στην δεύτερη θέση τον Γιώργο Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Συνάντηση με Τσίπρα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες – Δείτε backstage φωτογραφίες

Σε… «διάσταση» Πλεύρης και Γκάγκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:34