search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν Ανδρουλάκης – Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο

06.12.2021 07:00
kinal_androulakis_papandreou_new

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου θα «μονομαχήσουν» στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία της παράταξης.

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών ανέδειξε καθαρό νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη με 37,03%. Στη μάχη που έδωσε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Γιώργος Παπανδρέου έκοψε πρώτος το νήμα με 27,79% και περνά στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Μεγάλος νικητής της εκλογικής βραδιάς είναι και η συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και προσδοκία συγκεντρώνοντας περισσότερους από 270.000 ψηφοφόρους πάνω από τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ.

«Νίκη με μεγαλύτερη ένταση»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεχίσει με την ίδια μαχητικότητα  και για τον δεύτερο γύρο. Όπως λένε στο topontiki.gr συνεργάτες του ο ίδιος θέλει να αποτυπωθεί και στις κάλπες του δεύτερου γύρου η νίκη του και μάλιστα με «μεγαλύτερη ένταση». Ξεκαθαρίζουν ότι η πορεία του και στον δεύτερο γύρο θα είναι ενωτική. «Θα δοθεί σήμα ενότητας και σ’ αυτόν τον γύρο», λένε συνεργάτες του.

Η χάραξη της στρατηγικής ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα, ωστόσο τόσο οι συνεργάτες του όσο και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης ήξεραν ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο.

«Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μήνυμά του.

Η στρατηγική Παπανδρέου

Η διαφορά του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Γιώργο Παπανδρέου προκάλεσε κάποια σενάρια περί πιθανής απόσυρσης του πρώην πρωθυπουργού από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο τα σενάρια αυτά σταμάτησαν μετά τη δήλωση του.

«Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικό πολιτών», ανέφερε στο μήνυμά του ο Γιώργος Παπανδρέου. «Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με την μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης, αποφασίζουν για το μέλλον, αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας, αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», πρόσθεσε.

Με το μήνυμά του φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο δεν έχει παραδώσει τα όπλα του για τον β’ γύρο αλλά ετοιμάζεται να δώσει «μάχη» για το μέλλον της παράταξης. Από το επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργό γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχει ανακούφιση για το αποτέλεσμα των εκλογών και αυτό γιατί πολλές δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να μην βρίσκεται στον β’  γύρο. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι στον β’ γύρο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει «μάχη ιδεολογική» αλλά και «ουσίας» όπως λένε συνεργάτες του.

Τι θα γίνει με το Debate

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται ένα Debate δεύτερου γύρου στην ΕΡΤ. Τα επιτελεία το σκέφτονται αλλά δεν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν συμμετείχε στο προηγούμενο debate. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Τι θα κάνουν Λοβέρδος, Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος

Λοβέρδος, Χρηστίδης, Καστανίδης και Γερουλάνος δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για τον δεύτερο γύρο. Οι δηλώσεις τους κινήθηκαν σε ενωτικό πλαίσιο ενώ στάθηκαν και στη μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον. Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα», είπε στο μήνυμά του ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης», είπε ο Παύλος Χρηστίδης. «Η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μάς δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας», είπε ο Παύλος Γερουλάνος στο μήνυμά του.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης – Παπανδρέου στον β’ γύρο – Νίκησε η συμμετοχή, έχασαν οι δημοσκόποι

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα (Video)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01