search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Βιντεοσυνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

07.12.2021 18:03
biden-putin

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησαν μέσω βιντεοδιάσκεψης για περισσότερες από δύο ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Κατά την έναρξη των συνομιλιών οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χαιρετισμούς, και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντησης δια ζώσης με τον Ρώσο πρόεδρο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας και τις διμερείς σχέσεις. Στο τραπέζι τέθηκαν και θέματα περιφερειακής ασφάλειας μεταξύ των οποίων και την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πριν από τη βιντεοδιάσκεψη, ότι ο Μπάιντεν θα προειδοποιήσει τον Πούτιν ότι η Ρωσία και οι τράπεζές της θα μπορούσαν να πληγούν από τις πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα, αν εισβάλει στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο, το οποίο δήλωσε πριν από τη συνάντηση ότι δεν αναμένει κάποια πρόοδο στις συνομιλίες αυτές, έχει διαψεύσει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία και έχει δηλώσει ότι η παρουσία των στρατευμάτων του κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είναι καθαρά αμυντική.

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε με την χρήση προστατευμένης γραμμής βιντεοκλήσης, η προορίζεται για την επικοινωνία των δύο ηγετών και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Άνδρας άνοιξε πυρ σε ΚΕΠ γιατί του ζήτησαν να βάλει τη μάσκα του – Δύο νεκροί (Videos)

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πρόταση των υπ. Υγείας της Ε.Ε. να λήγει στους 9 μήνες αν δεν γίνει η τρίτη δόση

Κορωνοϊός: ECDC – ΕΜΑ συνιστούν «κοκτέιλ» εμβολίων για αρχικές και ενισχυτικές δόσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09