search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πρόταση των υπ. Υγείας της Ε.Ε. να λήγει στους 9 μήνες αν δεν γίνει η τρίτη δόση

07.12.2021 16:05
elegxos_pistopoiitikwn

Τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες, αν δεν γίνει και η τρίτη δόση, φαίνεται να συζητούν οι υπουργοί Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε., στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Υγείας που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση γίνεται μετά από πρόταση της Κομισιόν για χρονικό όριο 9 μηνών, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί περισσότερη πίεση στους πολίτες να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους και με την ενισχυτική δόση. Δηλαδή, αν στους 9 μήνες δεν γίνει η booster δόση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει αυτόματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και η πλειοψηφία των χωρών στηρίζουν την πρόταση, κάποιες επιμένουν ότι το όριο πρέπει να είναι στους 12 μήνες.

«Παράθυρο» για αλλαγή άφησε ανοιχτό ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος προσερχόμενος στο Συμβούλιο ανέφερε ότι «θα πρέπει να γίνει συζήτηση για την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών».

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης. «Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο Πρέσβεων την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ-Κορωνοϊός: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η απολύτως ύστατη λύση»

Στρες: Η διατροφή που «διώχνει» το άγχος και την ένταση

Ποιες τροφές κάνουν κακό στα νεφρά και το συκώτι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:36