search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:04
MENU CLOSE

ΠΟΥ-Κορωνοϊός: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η απολύτως ύστατη λύση»

07.12.2021 14:05
emvolio

Ως την απολύτως ύστατη λύση χαρακτήρισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο ΠΟΥ, την ώρα που πληθαίνουν τα σχετικά μέτρα σε διάφορες χώρες.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ότι: «Οι εντολές αναφορικά με τον εμβολιασμό είναι απολύτως ύστατη λύση και μπορούν να εφαρμοστούν μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές εναλλακτικές για τη βελτίωση της χρήσης των εμβολίων».

Το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με φόντο τη μετάλλαξη Όμικρον, με πολλές φωνές να τάσσονται υπέρ, αλλά και με έντονες αντιδράσεις.

Στην Ελλάδα έχει ανακοινωθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, με πρόστιμο 100 ευρώ σε αντίθετη περίπτωση, ενώ υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει ανακοινώσει από τον νέο χρόνο η Αυστρία.

Και στη Γερμανία το θέμα θα τεθεί στη Bundestag, με την Άνγκελα Μέρκελ να έχει δηλώσει ότι προκρίνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ο οποίος όμως θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Στρες: Η διατροφή που «διώχνει» το άγχος και την ένταση

Ποιες τροφές κάνουν κακό στα νεφρά και το συκώτι

Κορωνοϊός-Εμβόλια: Ισχυρότερος ο συνδυασμός δόσεων AstraZeneca ή Pfizer με Moderna

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09