search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Φάουτσι: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι πιο ανησυχητική από τη Δέλτα

07.12.2021 18:49
antoni-fauci-new

Στην εκτίμηση ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι πιο σοβαρή από τη Δέλτα προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εν μέσω ανησυχιών για το νέο πανδημικό κύμα.

Πολλές είναι οι χώρες που υπό την απειλή του νέου στελέχους έχουν ενεργοποιήσει και πάλι μέτρα αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής, πάντως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η παραλλαγή που εντοπίστηκε στην Μποτσουάνα δεν είναι, όπως έχει φανεί από τις μολύνσεις, τόσο φονική καθώς στην πλειονότητά τους οι ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία.

«Ξεκάθαρα, στη Νότια Αφρική, η Όμικρον μεταδίδεται περισσότερο», είπε πριν από ένα 24ωρο ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αναφερόμενος στην «κάθετη» άνοδο της καμπύλης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής στη χώρα αυτή.

«Όμως ως τώρα, παρότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, (η παραλλαγή) δεν μοιάζει να προκαλεί (νόσηση) με υψηλό βαθμό βαρύτητας», συνέχισε. «Μέχρι τώρα, οι ενδείξεις για τη σοβαρότητα είναι λιγάκι ενθαρρυντικές», επανέλαβε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Άνδρας άνοιξε πυρ σε ΚΕΠ γιατί του ζήτησαν να βάλει τη μάσκα του – Δύο νεκροί (Videos)

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πρόταση των υπ. Υγείας της Ε.Ε. να λήγει στους 9 μήνες αν δεν γίνει η τρίτη δόση

Κορωνοϊός: ECDC – ΕΜΑ συνιστούν «κοκτέιλ» εμβολίων για αρχικές και ενισχυτικές δόσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:52