search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:46
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος έχουν γίνει αντιεμβολιαστές – Υπάρχουν ακραίοι δεξιοί και ακραίοι αριστεροί»

07.12.2021 19:45
xrisostomos098-new

Για τους αντιεμβολιαστές, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αλλά και την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Μέσα στα σπλάχνα της Εκκλησίας έχουμε και ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται σε μια κατάσταση Μεσαίωνα», τόνισε ο Μητροπολίτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «στους αντιεμβολιαστές υπάρχουν ακραίοι δεξιοί και ακραίοι αριστεροί. Οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος έχουν γίνει αντιεμβολιαστές τώρα με την έννοια της ιδεολογίας… Είναι πολιτικοί οι σκοποί, έχω εδραιώσει αυτή την άποψη μέσα μου».

Ο Μεσαίωνας αυτός στην Εκκλησία ανδρώθηκε και ενισχύθηκε σιγά σιγά», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος, «και έχει δημιουργήσει ιδεολογήματα πλέον πάνω στα οποία στηρίζονται. «Θα βρεθούν στην επικαιρότητα και θα εμφανιστούν προεκλογικά. Ο τρόπος με τον οποίο συσπειρώνονται και οργανώνονται δίνει αυτή την εικόνα».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όλους. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν παράγοντες μέσα στην κοινωνία και την πολιτεία που εκμεταλλεύονται τα ιδεολογήματα των αντιεμβολιαστών και τους ανθρώπους αυτούς προς ίδιον όφελος και θα το δούμε σε βάθος χρόνου, όταν θα εμφανιστούν πολιτικοί σχηματισμοί που θα έχουν επενδύσει σε αυτόν τον αντιεμβολιασμό».

Δυστυχώς το φαινόμενο του αντιεμβολιασμού μεγαλώνει στην χώρα μας, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος. «Όσο και αν δείχνουν να αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμών εν τούτοις οι άνθρωποι οι οποίοι αντιδρούν, συσπειρώνονται, οργανώνονται πλέον σε ομάδες και προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αντίποδα. Η γνώμη μου είναι ότι η υποχρεωτικότητα για όλους είναι η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και υπαγορεύεται από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το πώς όμως θα εφαρμοστεί αυτή η υποχρεωτικότητα είναι ένα θέμα που δεν αφορά την Εκκλησία. Καταλαβαίνω ότι μέσα στα σπλάχνα μας έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται σε μια κατάσταση Μεσαίωνα, όμως αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά, με βάση την αναγκαιότητα του εμβολιασμού να προχωρήσουμε σε μια υποχρεωτικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο υπάρχουν αντιεμβολιαστές και ανδρώνονται στην κοινωνία, η αλυσίδα του θανάτου δεν θα σπάσει. Οι πραγματικοί πιστοί της εκκλησίας δεν μπορούν να επενδύουν στον θάνατο των συνανθρώπων τους», παρατήρησε ο κ. Χρυσόστομος.

«Όταν κάνουν ό,τι κάνουν για να ικανοποιήσουν ένα ιδεολόγημά τους το οποίο προκαλεί θάνατο στους ανθρώπους δεν επενδύουν σε αυτό; Αυτή την στιγμή είναι πολιτικοί οι σκοποί, έχω εδραιώσει αυτή την άποψη μέσα μου», υπογράμμισε. Πρόσθεσε μάλιστα, πως υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν έναν αρνητισμό για θέματα υγείας ή προκαταλήψεων τους οποίους επίσης εκμεταλλεύονται και τους προβάλλουν, αλλά υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι συστηματικά πλέον χρησιμοποιούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα για να επενδύσουν στις δικές τους βλέψεις και στις δικές τους επιδιώξεις.

Ο κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε εξάλλου και στην επίσκεψη του Πάπα, σημειώνοντας πως η παρουσία του Πάπα στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. «Η παρουσία του τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των χριστιανικών αξιών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, κάτι το οποίο θα δούμε στο μέλλον να αναπτύσσεται και να επιβάλλεται».

Διαβάστε επίσης:

Αράχωβα: Τέλος το «υπουργείο Θεραπειών» – Έφοδος της αστυνομίας και χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια

Δίκη ψευτογιατρού: Κατέρρευσε η μητέρα καρκινοπαθούς που πέθανε «θεραπευόμενη» από τον Dr Kontos

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης – Την περίμεναν να βγει από το σχολικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:46