search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Κεραμέως: Ποινικές ευθύνες για αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

08.12.2021 15:52
kerameos-niki-vouli

Την τροπολογία που προβλέπει ποινικές ευθύνες για τους αρνητές γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση» ανέφερε η υπουργός στη Βουλή παρουσιάζοντας την τροπολογία που προβλέπει ποινικές κυρώσεις σε γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο γιατί διαφωνούν με τη χρήση μάσκας και self test.

«Η ρύθμιση αφορά σε περιπτώσεις γονέων, κηδεμόνων που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα σχολεία επειδή ενδεχομένως δεν θέλουν να τους φορούν μάσκες και να κάνουν self test. Με την διάταξη προστατεύουμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Αφορά πολλές περιπτώσεις; Όχι. Είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά έστω και ένα παιδί να υπάρχει αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Γι αυτό και προβλέπονται επιπλέον ποινικές ευθύνες για γονείς που κρατούν τα παιδιά μακριά από τα σχολεία. Σας θυμίζω ότι η υποχρεωτική εκπαίδευση αφορά νηπιαγωγείο δημοτικό γυμνάσιο» ανέφερε σχετικά.

Διαβάστε επίσης

Βιέρα Γιούροβα: «Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με αυξημένο κίνδυνο για τους δημοσιογράφους»

Κορωνοϊός-Pfizer: Οι τρεις δόσεις του εμβολίου εξουδετερώνουν την μετάλλαξη Όμικρον

Πιστοποιητικό νόσησης: Εισήγηση για μείωση ισχύος στους 3 μήνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:14