search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον – Επεκτείνεται η χρήση μάσκας και συστήνεται η τηλεργασία

08.12.2021 21:10
boris-johnson-new

Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενεργοποιώντας το plan B για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Εν μέσω φόβων ότι η καινούργια μετάλλαξη μπορεί να προκαλέσει έως και 1.000 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος του έτους, ο Τζόνσον ανακοίνωσε την επέκταση της χρήσης της μάσκας σε περισσότερους χώρους αλλά συνέστησε και την εφαρμογή της τηλεργασίας, με εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, η χρήση μάσκας επεκτείνεται σε στεγασμένους χώρους, πέρα από τα καταστήματα λιανικής και τα μέσα συγκοινωνίας, όπως σε θέατρα και κινηματογράφους, όχι όμως σε χώρους εστίασης.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, υιοθετείται για είσοδο σε ορισμένους χώρους, συγκεκριμένα σε νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης και άλλους χώρους με πολύ κόσμο. Προς το παρόν αρκεί ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις για την ισχύ του.

Το πιστοποιητικό θα απαιτείται σε κλειστούς χώρους με περισσότερους από 500 θαμώνες, σε εξωτερικούς χώρους με πάνω από 4.000 καθήμενους θεατές και σε κάθε άλλο χώρο με πάνω από 10.000 ανθρώπους, όπως τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Για όποιον δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεκτά γίνονται και τα τεστ αντιγόνου για τους κλειστούς χώρους, ενώ σταδιακά θα παρθει απόφαση για το αν θα παύει η ισχύς του πιστοποιητικού αν δεν έχει προχωρήσει ο πολίτης στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Επίσης, για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα της Όμικρον, θα προτιμηθεί να κάνουν καθημερινά τεστ αντί να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι επιτρέπονται τα χριστουγεννιάτικα πάρτι αλλά «προφανώς όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός, το τακτικό πλύσιμο των χεριών και οι εξετάσεις είναι τα εύλογα πράγματα που πρέπει να γίνονται.

«Ηταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στο plan b για να “αγοράσουμε χρόνο” για το σύστημα Υγείας και να μάθουμε περισσότερα για το νέο στέλεχος». «Έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Όμικρον αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη μετάλλαξη Δέλτα και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Για αυτό η εφαρμογή του plan Β» στην Αγγλία είναι «η λογική επιλογή» ώστε να δοθεί χρόνος για να επιταχυνθεί η εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Οι μελλοντικές αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα, πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον, θα κριθούν από τέσσερις παράγοντες: την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της παραλλαγής Όμικρον, το ρυθμό διασποράς της παραλλαγής και το επίπεδο των νοσηλειών.

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Παραιτήθηκε πρώην εκπρόσωπος του Τζόνσον μετά τον σάλο με «χριστουγεννιάτικο πάρτι» εν μέσω lockdown (Videos)

Καραγιάννης: Κάνουμε τη Θεσσαλονίκη βιώσιμη και ποιοτική, μία «μητρόπολη των υποδομών» που έλκει επενδύσεις

Ουκρανία: Εύσημα Ζελένσκι σε Μπάιντεν για την προσπάθεια επίτευξης ειρήνης στα ανατολικά της χώρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:54