search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:33
MENU CLOSE

Καιρός: Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από την κακοκαιρία – Εκκενώθηκαν περιοχές (Photos & Videos)

11.12.2021 12:57
kakokairia_main

Το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να να πλήξει τις επόμενες ώρες το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται η θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού αλλά και οι νεφικοί σχηματισμοί που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της χώρας στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου:

Αντίστοιχα, στον επόμενο πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου. Όπως προκύπτει, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της Ελλάδας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά):

Κατά τα άλλα, το meteo.gr είχε προειδοποιήσει για κύματα ύψους έως και 6 μέτρων στον Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό. Προς το τέλος του παρακάτω βίντεο φαίνονται εντυπωσιακές εικόνες από τον Φλοίσβο:

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες από την Πάργα:

Χωρίς ρεύμα Βούλας, Βουλιαγμένη και Άνω Γλυφάδα

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων της Αθήνας έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία καθώς, οι ισχυροί άνεμοι έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, πολλά από αυτά, να τεθούν εκτός συστήματος.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα. Σύμφωνα με τους τεχνικούς οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι εστάλη μήνυμα και από το 112, μεταξύ άλλων στις περιοχές τόσο της Καβάλας και της Δράμας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προοληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου:

«Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία».

Επίσης, στην περιοχή της Γλυκής στην Ήπειρο, ο Αχέροντας έχει ήδη υπερχειλίσει ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού.

Συναγερμός και στα Τρίκαλα, εκεί όπου σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το trikalavoice.gr, η στάθμη ανέβηκε μέσα σε λίγες ώρες στα 3.75 μ. με όριο πλημμύρας τα 4.75 μ.. Δεδομένου ότι η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται εκφράζονται φόβοι για το πως μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση.

Δείτε live την κίνηση της κακοκαιρίας μέσα από τους χάρτες του Windy.com:

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από Δευτέρα – Τι αλλάζει

Τραγωδία στο Λασίθι: Εντοπίστηκε νεκρός κυνηγός

Θεόδωρος Κολυδάς: «Ζητώ προσωπικά συγνώμη…» – Η οργισμένη αντίδραση για την «απαράδεκτη» πρόγνωση της ΕΜΥ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:31