search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:16
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων από τους ταξιδιώτες του εξωτερικού

13.12.2021 17:49
test-koronoios-new

Για αυξημένο κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, από Έλληνες του εξωτερικού που θα έρθουν στην πατρίδα τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Κύρια χώρα προέλευσης είναι η Μεγάλη Βρετανία, όπου το 40% των λοιμώξεων δείχνει την Ομικρον.

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει πολύ μεγάλη επέκταση στη Μεγάλη Βρετανία, ιδίως στο Λονδίνο. Θα πρέπει να είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση για όσους ταξιδέψουν την περίοδο των Χριστουγέννων προς την Ελλάδα να πραγματοποιούν PCR Test, είτε είναι κάποιος εμβολιασμένος, είτε ανεμβολίαστος», προειδοποιεί μέσω του GRTimes.gr ο Καθηγητής Παθολογίας – Υπέρτασης και Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, Βασίλης Κώτσης.

Και προσθέτει: «Κυρίως θα μας επισκεφτούν Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό, αλλά και φοιτητές. Αυτοί θα έρθουν ούτως ή άλλως. Οπότε πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού».

Μετάλλαξη Όμικρον και εμβόλια

Σύμφωνα με τον κ. Κώτση ακόμη και εμβολιασμένοι που έχουν κάνει δύο δόσεις δεν καλύπτονται πλήρως από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Εάν ταξιδέψουν χωρίς να έχουν PCR Test υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έρθει και η παραλλαγή στη χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για να μην έχουμε 5ο κύμα, μετά τις γιορτές».

Όσον αφορά τη «δυναμική» της Όμικρον ο διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, επιβεβαιώνει ότι είναι πιο μεταδοτική από τη «Δέλτα» και σύμφωνα με τα στοιχεία του εξωτερικού πιο «αδύναμη».

«Οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα νοσήσουν ανεμβολίαστοι, αλλά και όσοι έχουν εμβολιαστεί δύο φορές, ενώ οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν θα έχουν πρόβλημα».

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα με περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

«Με τον ερχομό της Όμικρον, τα αποτελέσματα θα είναι να έχουμε νεκρούς και να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας, αλλά παγκόσμιο», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κώτσης, ενώ παράλληλα, προσθέτει τα εξής:

«Ίσως πολλαπλά κρούσματα να υπάρχουν και στην Ολλανδία, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες εκεί. Το πρόβλημα εφόσον εμφανιστεί θα είναι από τη Μεγάλη Βρετανία, διότι και η «Δέλτα» από εκεί είχε έρθει στη χώρα μας. Επίσης, τα πρώτα κρούσματα είχαν εμφανιστεί από Άγγλους τουρίστες που έχουν σπίτια σε περιοχές, όπως η Κρήτη».

Διαβάστε επίσης:

Εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό στην Κοζάνη

Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται μετά από 9 μήνες και ο δεύτερος προφυλακισμένος για την επίθεση στον αστυνομικό

Μετάλλαξη Όμικρον: 5 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Με ήπια συμπτώματα παρά το υψηλό ιικό φορτίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:15