search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Στη Βόρεια Εύβοια την Τρίτη για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής

13.12.2021 16:56
mitsotakismpenos543-new

Την πυρόπληκτη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας θα επισκεφθεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία υπουργών, όπου θα συναντηθεί με θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες και θα μιλήσει σε εκδήλωση για το ολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.

Στην Βόρεια Εύβοια θα βρεθούν υπουργοί και γενικοί γραμματείς για να παρουσιάσουν αναλυτικά τα έργα του Προγράμματος Ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρος Μπένος, θα συντονίσει την εκδήλωση που  θα γίνει στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στα σημεία που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, δίνοντας έμφαση στα έργα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στην Ιστιαία όσο και στις άλλες τοποθεσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τους Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Νίκη Κεραμέως, υπουργό Παιδείας, Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια Υγείας, Γιώργο Καραγιάννη, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Αμυρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Λίνα Μενδώνη, υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τους γενικούς γραμματείς Δ. Σκάλκο, Β. Λοΐζου, Κ. Μπαγινέτα και Άννα Στρατινάκη.

Στις 8.30 το πρωί Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στη Μυρτιά του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 9.00 θα βρεθεί στις Ροβιές και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Στις 10.00 αναμένεται να φτάσει στο Λύκειο Ιστιαίας, όπου και θα μιλήσει σε Αρχές και κατοίκους.

Τι προβλέπει το σχέδιο ανασυγκρότησης

«Το σχέδιο συμπληρώνει όλες τις πρωτοβουλίες ανακούφισης, οι οποίες ήδη δρομολογούνται. Και πιστεύω ότι μόνο κακόπιστοι επικριτές μας δεν θα αναγνώριζαν ότι το ελληνικό κράτος κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα ως προς τις αποζημιώσεις μέσα από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της 3ης φάσης ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας, από τον επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής, κ. Μπένο.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για ένα «πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», το οποίο «θα αποτελέσει το μοντέλο για έναν νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την ολιστική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τον θεσμό των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων έτσι, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουμε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και πρώτα και πάνω από όλα να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στη βόρεια Εύβοια ότι αξίζει να παραμένουν στον τόπο τους και ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς».

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη – Την Τρίτη η απόφαση Ανδρουλάκη για τα πρόσωπα

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος στη συνεδρίαση της ΔΙΣ: Με ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή η προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο σποτ για τις αυξήσεις στο ρεύμα – «Κάν’ τους OFF…» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:38