search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τα δύο σενάρια για τα Χριστούγεννα – Ανάμεσα στην «Δέλτα» και στην «Όμικρον» οι πολίτες το επόμενο διάστημα

15.12.2021 07:00
xristougenna_new

Ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός νεκρών – χθες έφτασαν τους 130 – δημιούργησε σοκ στην κοινή γνώμη ενώ έφερε το Μέγαρο Μαξίμου σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός εμφανίζεται όλο το τελευταίο διάστημα να αναφέρεται στο τέλος της πανδημίας.

Το γεγονός ακόμα ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μέσα στα Χριστούγεννα ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ιδιαίτερα καθώς τώρα νοσούν όσοι κόλλησαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο εμφανιζόταν να επιθυμεί την νέα επιστροφή στην κανονικότητα.

«Τα σκληρά στοιχεία της πανδημίας παραμένουν, δυστυχώς, σε υψηλά επίπεδα, τόσο για όσους νοσηλεύονται σε κλίνες Covid και τις ΜΕΘ όπως και σε ότι αφορά τους ημερήσιους θανάτους» ανέφερε υψηλόβαθμη επιστημονική πηγή, εκτιμώντας ότι αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στο pick της πανδημίας, καθώς τώρα καταγράφονται τα «απόνερα» των προηγούμενων 15 ημερών.

Την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η νέα μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ιδιαίτερα μεταδοτική χωρίς ακόμα να έχουν διερευνηθεί σε βάθος οι συνέπειες της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας στις γιορτές, η επίσπευση των εμβολιασμών για την πρώτη και τρίτη δόση είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι για να αντιμετωπιστεί κατ’ αρχήν η μετάλλαξη «Δέλτα» με την οποία δεν έχουμε τελειώσει και στην συνέχεια η «Όμικρον» η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει πειστεί ότι το πρόβλημα βρίσκεται στους άνω των 60, το υπουργείο Υγείας έδωσε ήδη προτεραιοποίηση στην πλατφόρμα των ραντεβού, ώστε να μην αργήσουν να κάνουν το εμβόλιο. Κι αυτό γιατί παρατηρήθηκε το φαινόμενο να βρίσκουν διαθέσιμο ραντεβού ακόμη και ένα μήνα μετά, κι ενώ από τις 16 Ιανουαρίου και μετά όποιος πολίτης άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα βρεθεί αντιμέτωπος με μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Φυσικά και πάλι υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα με όσους ηλικιωμένους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Για αυτούς εξετάζεται σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση να ενεργοποιηθούν και οι κινητές μονάδες εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση πάντως σχεδιάζει να εντείνει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων τη διάρκεια των γιορτών, με έμφαση στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τη στιγμή που “τρέχουν οι εμβολιασμοί” δεν συζητούνται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Το μόνο μέτρο που θα ληφθεί εφόσον προκύψει κάποια έκρηξη της πανδημίας, είναι το μπλόκο ακόμη και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα για Στάθη Παναγιωτόπουλο: Είναι δυνατόν να ξέραμε; – Οργή Κανάκη για Γεωργιάδη (Videos)

Νίκος Αντωνιάδης: Ύποπτος για δύο κακουργήματα ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος – Εξηγήσεις ζητά ο εισαγγελέας

Καταγγελία σοκ για κακοποίηση 4χρονου από νηπιαγωγό στις τουαλέτες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:34