search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:12
MENU CLOSE

Μπρους Σπρίνγκστιν: Το «βάρος του σε χρυσό» πούλησε στη SONY για τα πνευματικά δικαιώματά του

16.12.2021 17:45
Bruce Springsteen_new

Με ντιλ μεγαλύτερο και από αυτό του Μπομπ Ντίλαν κατάφερε να πουλήσει τα δικαιώματα της μουσικής του στη Sony ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής πούλησε τις περισσότερες ηχογραφήσεις του και τα δικαιώματα δημοσίευσης του καλλιτεχνικού του έργου μέχρι σήμερα στη Sony με αντίτιμο 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία δίνει στη Sony την ιδιοκτησία των 20 άλμπουμ του, συμπεριλαμβανομένων κλασικών επιτυχιών όπως το «Born To Run», το «The River» και το «Born In The USA».

Σημειώνεται ότι έχοντας κερδίσει 20 Grammy, η μουσική του Σπρίνγκστιν απέφερε πέρσι περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται μετά από παρόμοιες πωλήσεις πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής του Μπομπ Ντίλαν αλλά και του Ντέιβιντ Μπόουι.

Συγκεκριμένα, η Warner Music αγόρασε τα δικαιώματα για τη μουσική του Μπόουι τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Ντίλαν πούλησε έναν κατάλογό με περισσότερα από 600 τραγούδια τον Δεκέμβριο του 2020 στην Universal Music Group για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συμφωνίες παρέχουν άμεση οικονομική ασφάλεια στους καλλιτέχνες και τις περιουσίες τους, ενώ οι εταιρείες-κάτοχοι των δικαιωμάτων ελπίζουν να επωφεληθούν δημιουργώντας νέες ροές εσόδων για τη μουσική μέσω παραχώρησης της μουσικής σε ταινίες την τηλεόραση αλλά και διασκευές.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης : «Τον θεωρούσα και εκτός δουλειάς, μπαμπά μου» είπε η Σοφία Πανάγου

Τζένιφερ Λόπεζ: Δυσαρεστημένη από τις δηλώσεις του Μπεν Άφλεκ και το «κατηγορώ» στην πρώην σύζυγό του – Αντιδράσεις και στο twitter

Μαρίνα Πατούλη για «ειδύλλιο» με Χολέβα: «Είμαι ελεύθερη και να θεωρηθεί κάτι δεν είναι ποινικό αδίκημα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58