search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:00
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Νέα επιδείνωση από το βράδυ – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει (Videos)

17.12.2021 08:39
xionia-kairos-new

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά θα σημειωθούν σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, όπως επίσης στα νότια ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, χιονόνερο στα βορειοανατολικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στο ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 4 βαθμούς), 2 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 8 βαθμούς), 7 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αρκετό κρύο κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ.

«Έρχεται επιδείνωση» προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Για έντονα φαινόμενα προειδοποιεί ο Κλέαρχος μανουσάκης ο οποίος κάνει λόγο για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία και την ανατολική βορειοανατολική Ευρώπη που κινούνται προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, προειδοποιεί για πυκνές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα που ίσως προκαλέσουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει Αθήνα με Λαμία ακόμη όμως και στην Εύβοια αλλά και την κεντρική – ανατολική Πελοπόννησο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο μητροπολίτης Αιτωλίας

Τι συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στα ραντάρ της ΥΠΑ;

Κυψέλη: Συνελήφθη 43χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά στη μέση του δρόμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:59