search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Πλεύρης: Στο «τραπέζι» τεστ για όλους – Ανησυχία τον Ιανουάριο λόγω Όμικρον

20.12.2021 10:17
XRISTOUGENNA_NEW

Ο έλεγχος με διαγνωστικό τεστ για όλο τον πληθυσμό, βρίσκεται ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνας της χώρας, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού,  υπό την έννοια ότι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

Διευκρίνισε επίσης ότι για τις γιορτές προς το παρόν θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. «Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε λοκντάουν», πρόσθεσε.

Για την ανησυχία που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και για αυτόν τον λόγο, δοκιμάζονται όπως είπε εκτατά σχέδια:

«Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον.  Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», επισήμανε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσιόδρα στο Μαξίμου – Σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η χώρα

Κορωνοϊός – Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Όμικρον: Τι αποφασίστηκε ενόψει γιορτών (Video)

Ηλιόπουλος για μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται να βρει έναν αυτοφωράκια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01