search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Λύτρας για μετάλλαξη «Όμικρον»: «Ό,τι είναι να μας συμβεί, θα μας συμβεί πάρα πολύ γρήγορα!»

21.12.2021 12:00
panepistimiou_new

Την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» εκφράζει ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας.

«Η παραλλαγή “Δέλτα” χρειάστηκε ~6 εβδομάδες για να εκτοπίσει την “Άλφα”. Η “Όμικρον” φαίνεται πως χρειάζεται το μισό για να εκτοπίσει τη “Δέλτα”», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Ο καθηγητής τονίζει ότι «ό,τι είναι να μας συμβεί, θα μας συμβεί πάρα πολύ γρήγορα».

Στην ανάρτησή του αναδημοσιεύει και πίνακες του Δρ. Τομ Φρίντεν, πρώην επικεφαλής του CDC, που δείχνουν την αυξημένη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής στις ΗΠΑ.

«Ακόμη και εξίσου ή λιγότερο επικίνδυνη να είναι, η αυξημένη μεταδοτικότητα δύναται να δημιουργήσει πολύ περισσότερες νοσηλείες και θανάτους, σε μικρό χρονικό διάστημα», εξηγεί ο Θεόδωρος Λύτρας απαντώντας στο πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη «Όμικρον».

Ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί χωρίς καθυστέρηση και προτείνει μια σειρά από μέτρα.

«Εμβολιασμός χωρίς καθυστέρηση. Τήρηση μέτρων (μάσκες, αποφυγή συνωστισμού, περιττών συγκεντρώσεων κλπ), ανεξάρτητα από το εμβολιαστικό status και ετοιμότητα για εφαρμογή αυστηρότερων περιορισμών, με το που δείξει η κατάσταση να ξεφεύγει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σακάτεψαν στο ξύλο τρεις διανομείς μόνο και μόνο για να μην πληρώσουν

Περιστέρι: Βρήκε χειροβομβίδα έξω από καφετέρια

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: «Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε rapid test για τους εμβολιασμένους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15