search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:42
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: «Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε rapid test για τους εμβολιασμένους»

21.12.2021 09:19
christmas1_0.jpg

Τα φετινά Χριστούγεννα υπό τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον θα είναι καλύτερα σε σχέση με πέρσι αλλά και πάλι θα υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο MEGA, είπε πως ελπίζει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από πέρυσι, ωστόσο υπάρχει η Όμικρον η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμούς.

Το μήνυμα του κ. Βατόπουλου είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, να γίνει ένα self test πριν το ρεβεγιόν και να φορούν τις μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός

Ως προς την τρίτη δόση, δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ότι χρειάζεται η τρίτη δόση για να είναι κανείς προστατευμένος από τη μετάλλαξη Όμικρον. Οι δύο δόσεις του εμβολίου παρέχουν προστασία από 30 έως 50%.

Την ίδια στιγμή αναμένονται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την περίοδο των γιορτών, με τις πληροφορίες να λένε πως η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να κάνουν rapid test και οι εμβολιασμένοι πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή: «Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών».

Βατόπουλος για lockdown: Ποτέ μην λες ποτέ

Μιλώντας στην εκπομπή ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown: «Είναι μία ερώτηση που τίθεται εδώ και πολύ καιρό. Γίνεται μία προσπάθεια να μη φτάσουμε σε τέτοιου είδους μέτρα. Έχουμε πει ‘ποτέ μη λες ποτέ».

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές (Video)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Δημοσιογράφος αποκαλύπτει: «Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ήταν ο λόγος που διέκοψα την πρακτική μου στην ΕΡΤ3»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:40