search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα 55 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα (Video)

24.12.2021 21:16
omikron_new

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε πως συνολικά τα περιστατικά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα ανέρχονται σε 54, ενώ υπάρχουν ακόμα 154 ύποπτα από αυτά.

Επίσης τόνισε πως αναμένεται κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον μετά την Πρωτοχρονιά καθώς έχουμε να κάνουμε με μια παραλλαγή που είναι δύο με τρεις φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Αυτός είναι και ο λόγος που τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας.

Όσον αφορά τα συμπτώματα αλλά και το ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, ανέφερε πως είναι πιο ήπια η νόσος και το ποσοστό νοσηλείας σε όσους έχουν κάνει την 3η δόση του εμβολίου. Για την ακρίβεια, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον είναι κοινά με του απλού κρυολογήματος: λίγος βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος με λίγο πυρετό.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα ανέφερε: «Τη Δευτέρα θα γίνει έκτακτη σύσκεψη, θα συζητηθεί αν χρειάζονται περισσότερα μέτρα και πρόσθεσε πως εάν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, θα πρέπει να αποφεύγει τις συναθροίσεις, να φορά μάσκα παντού, να κρατά αποστάσεις και είναι βασικό να είναι εμβολιασμένος».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: 47χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 14χρονη

Πλεύρης σε Πολάκη: Στη χορήγηση μονοκλωνικών δεν χωρούν παρεμβάσεις και τραμπουκισμοί

«Πόλεμος» Μπακογιάννη – Τζανακόπουλου για τη συναυλία του Ρουβά – Ο «Λουδοβίκος», το Μπάντεν Μπάντεν και… το παντεσπάνι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:54