search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:09
MENU CLOSE

Μαγιορκίνης: «Ίσως αύριο να έχουμε 12.000 νέα κρούσματα» (Video)

27.12.2021 21:50
gikas_magiorkinis

Για 12.000 κρούσματα μέσα στην εβδομάδα «και ίσως και αύριο», μίλησε ο επίκουρος καθηγητής ιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αρχικά, απάντησε στο γιατί ανακοινώθηκαν μέτρα για τις 3 Ιανουαρίου και όχι για τώρα, λέγοντας πως «ένα βασικό στοιχείο είναι ότι οι χώρες οι οποίες έχει επικρατήσει η Όμικρον δεν υπάρχουν δείγματα πίεσης στα συστήματα υγείας» κάτι που σημαίνει ότι «έχουμε ακόμα χρόνο να λάβουμε μέτρα».

Έπειτα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ήδη, μέσα σε ένα μήνα στη Νότια Αφρική, η Όμικρον βρίσκεται σε ύφεση.

Έπειτα, αναφορικά με το σύστημα Υγείας, είπε ότι «Με βάση όλες τις μελέτες για τις νοσηλείες θα χρειαστεί 5πλάσιος αριθμός κρουσμάτων για να δημιουργηθεί η ίδια πίεση στο σύστημα Υγείας που δημιουργείται από τη Δέλτα. Δηλαδή όταν φτάσαμε εμείς τα 7.000 κρούσματα για να δούμε την ίδια πίεση στο ΕΣΥ με την Όμικρον απαιτούνται 35.000 κρούσματα».

Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι αναμένεται μια αύξηση με μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων με ενδεικτικό νούμερο τις 12.000 και «ίσως και να το δούμε και αύριο».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στην εστίαση τόνισε ότι: «Η εστίαση και η διασκέδαση είναι από όπου ξεκινάνε τα μέτρα σε όλο τον κόσμο, δεν είναι ελληνικό πρωτότυπο».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Σε τροχιά νέου ρεκόρ τα κρούσματα λόγω Όμικρον

Ράδιο Αρβύλα: Επιστρέφει μετά τις γιορτές – Δείτε το τρέιλερ

Ελβετία: Εγκρίθηκε η αναμνηστική δόση του εμβολίου Johnson & Johnson

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:07