search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Σε τροχιά νέου ρεκόρ τα κρούσματα λόγω Όμικρον

27.12.2021 21:28
new_york
Πηγή: Pixabay

Οι καθημερινές μολύνσεις από κορωνοϊό στις ΗΠΑ καταγράφουν μεγάλη άνοδο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και αναμένεται ότι θα φτάσουν το ρεκόρ του περασμένου Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, οι υγειονομικές αρχές.

«Είμαστε ξεκάθαρα σε κατακόρυφα ανοδική πορεία», εξήγησε μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο NPR ο επιδημιολόγος Δρ Άντονι Φάουτσι, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, σχολιάζοντας τα δεδομένα που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times.

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 214.499 νέα κρούσματα, αύξηση κατά 83% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 14 ημερών. Το απόλυτο ρεκόρ, με 251.232 κρούσματα σε μία ημέρα είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2021.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε επίσης ελαφρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες (+3%). Στις 24 Δεκεμβρίου ξεπεράστηκε το όριο των 197.000 κρουσμάτων και καταγράφηκαν 1.345 θάνατοι στη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στον κόσμο, με περισσότερους από 800.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλές Πολιτείες όπως αυτές του Ντέλαγουερ, της Χαβάη, της Μασαχουσέτης, του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και το Πουέρτο Ρίκο, καταγράφουν πρωτοφανή αύξηση κρουσμάτων.

Στη Νέα Υόρκη οι υγειονομικές αρχές παρατήρησαν επίσης αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται με Covid-19. Το τέλος αυτού του κύματος «είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψουμε», πρόσθεσε ο Δρ Φάουτσι. «Ελπίζουμε ότι θα φτάσει σε μια κορύφωση και θα αρχίσει να κατεβαίνει, όπως είδαμε σε άλλες χώρες, όπως στη Νότια Αφρική», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα από 3/1: Έως τις 12 τα μπαρ, απαγόρευση ορθίων, τηλεργασία, FFP2 για εργαζόμενους στην εστίαση (Video)

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε ιστοσελίδα που σχετίζεται με οίκους ανοχής βρήκε τα βίντεό της η 42χρονη (Video)

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ με αύξηση 13 ευρώ από την Πρωτοχρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48