search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Υπό συζήτηση η κυριαρχία των στρατικοποιημένων νησιών του Αιγαίου

27.12.2021 13:37
tsavousoglou-dendias

Θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών έθεσε ξανά με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπουγια τον απολογισμό της χρονιάς.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

«Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας», σχολίασε.

Τέλος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Άγκυρας με την Αίγυπτο.

«Mε τον κ. Σούκρι (σ.σ. ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ) μπορούμε να συνομιλήσουμε για διάφορα ζητήματα, είμαστε άνετοι. Αν η Αίγυπτος υπογράψει μια συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης τότε θα αποκτήσει μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή ευθύνης στη Μεσόγειο. Ως υφαλοκρηπίδα και ως ΑΟΖ, οτιδήποτε κηρύξει. Για το ζήτημα αυτό δεν υπήρξε επίσημη συνομιλία», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πέθανε ο «σύγχρονος Δαρβίνος» Έντουαρντ Ο. Γουίλσον

Γαλλία: Θρίλερ με τον θάνατο 32χρονης YouTuber – Η μήνυση πριν πεθάνει και τα αναπάντητα ερωτήματα (photos, video)

Ερντογάν: «Αχάριστοι είναι όσοι λένε πως υπάρχει ανεργία στην Τουρκία» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:44