search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι και για διαπραγματεύσεις και για το πεδίο (Video)

07.11.2021 14:04
Tsavousoglou_new

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επέτειο των 800 ετών της κατάκτησης της παραλιακής πόλης της Αλάνυα στη νότια Τουρκία από τους Σελτζούκους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μίλησε χρησιμοποιώντας υψηλές εθνικιστικές κορώνες για τον ένδοξο τουρκικό έθνος και απειλές εναντίον όσων το επιβουλεύονται.

Επίσης, απείλησε όλους εκείνους που, όπως είπε, με προδοτικά σχέδια προσπάθησαν να εμποδίσουν την Τουρκία να ανοιχτεί στη Μεσόγειο καλώντας τους να επιλύσουν τις διαφορές τους, είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή στο πεδίο

«Μετά από 8 αιώνες με τη μοίρα που μας κληροδότησε αυτή η ένδοξη κληρονομιά, όπως το όνομα Μεσόγειος (Ακντενίζ=άσπρη θάλασσα) σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για την ειρήνη. Εργαζόμαστε για να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη και την ευημερία. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», είπε προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίζουμε τα δικαιώματα μας ως το τέλος. Είμαστε ένα ναυτικό έθνος. Ματαιώσαμε τα προδοτικά σχέδια που είχαν στόχο να μας κάνουν να μην μπορούμε να βγούμε πέρα από τον Κόκκινο Πύργο (εννοούσε το ιστορικό κάστρο της Αλάνυα που βρίσκεται στο λιμάνι). Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να χαλάμε αυτά τα σχέδια», είπε.

Και εξαπέλυσε την ακόλουθη απειλή: «Αν είναι στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) τότε στο τραπέζι, αν είναι στο πεδίο, τότε στο πεδίο. Δόξα τω Θεώ, είμαστε και έτοιμοι και ικανοί».

Τόνισε επίσης ότι «ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους της ΤΔΒΚ με την οποία είναι τόσο δεμένες οι μοίρες μας».

Διαβάστε επίσης:

Τζένη Μπαλατσινού: Απαθανατίζει τον Βασίλη Κικίλια με τον 10 μηνών γιο τους

Προκόπης Παυλόπουλος: Πήρε εξιτήριο από το «Αλεξάνδρα» – Τα νεότερα για την υγεία του

Σίσσυ Χρηστίδου: Έξαλλη με τις δηλώσεις Κονδυλάτου για το metoo- «Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό;» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05