search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:35
MENU CLOSE

Ποιες υπηρεσίες του κράτους κινδυνεύουν εξ αιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Τι φοβούνται στην κυβέρνηση

31.12.2021 07:00
coronavirus-new

Η εξάπλωση της πανδημίας και οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων από την μετάλλαξη Όμικρον ενδέχεται να φέρουν σοβαρά προβλήματα στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ισχυρίζονται παράγοντες οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην πανδημία.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει άλλωστε την αγωνία της καθώς οι προβλέψεις για τα κρούσματα είναι εφιαλτικές. Γι’ αυτό άλλωστε ανακοίνωσε χθες ότι τα κρούσματα που δεν έχουν πολλά συμπτώματα (πυρετό, ρίγη και αναπνευστικά προβλήματα) θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μόλις περάσουν 5 ημέρες. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι για να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης προκειμένου να έχουν κοινωνική ζωή θα πρέπει να περιμένουν 15 ημέρες. Δηλαδή θα μπορούν να εργαστούν αλλά όχι να βρεθούν με φιλικά πρόσωπα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου  να συζητηθεί διεξοδικά η πιθανότατα μείωσης των εργαζομένων σε κρίσιμα πόστα του δημοσίου, λόγω πιθανής νόσησης.

Φυσικά το θέμα αυτό έχει να κάνει και με τις αντοχές του ΕΣΥ αφού εάν νοσήσουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτές τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο άσχημα απ ότι είναι σήμερα, καθώς όπως είναι γνωστό και έναν μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σε αναστολή καθώς είναι ανεμβολιαστοι.

Γι αυτό άλλωστε η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε χθες  και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, εμφανίζεται έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να στείλει φύλλα πορείας στους ιδιώτες γιατρούς.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς εάν ασθενήσουν κάποιοι οδηγοί και μειωθούν τα δρομολόγια θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ εν όψη της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αλλά του Σαββατοκύριακου έχει μπει σε εφαρμογή από την αστυνομία ένα σχέδιο ελέγχων με έμφαση τα πάρτι και την παράνομη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης .

Η αποτύπωση της κινητικότητας των γιορτών θα εξεταστεί την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, οπότε και θα εξεταστούν επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση του νέου, ραγδαίου κύματος της πανδημίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον ούτε στους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους των καφέ, εστιατορίων κ.α., μέτρο που έχει συζητηθεί εδώ και καιρό με τους ειδικούς

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες για όλο τον πληθυσμό, ανεξαρτήτως ηλικίας, που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. Όσοι πολίτες δεν κάνουν την αναμνηστική δόση θα χάνουν κάθε «προνόμιο» που είχαν ως εμβολιασμένοι και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Τούρκος ΥΠΕΣ: «Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους»

Καρντάσιαν: Δολοφονήθηκε η μάνατζερ τους – Συνελήφθη ο σύντροφός της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:34