search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:10
MENU CLOSE

Πλεύρης: Όσοι οραματίζονται δωρεάν τεστ σε διαγνωστικά κέντρα είτε λαϊκίζουν είτε προωθούν συμφέροντα

30.12.2021 21:53
plevris-new

«Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με το αίτημα από κόμματα της αντιπολίτευσης για διενέργεια των PCR τεστ δωρεάν, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test. Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές», σημειώνει στην ίδια δήλωση.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η ταλαιπωρία κυρίως στις δημόσιες δομές, που πραγματοποιούν δωρεάν PCR tests, «χτύπησε κόκκινο» με πολίτες να περιμένουν έως και 5 ώρες, ενίοτε υπό βροχή, για να εξεταστούν.

Η μαζική προσέλευση στις δομές και η πρωτοφανής ταλαιπωρία είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η οδηγία για τον τρόπο δήλωσης της νόσησης, με το μοριακό τεστ να είναι απαραίτητο μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Και η κίνηση αυτή πάντως συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, να κάνει λόγο για «επικίνδυνες αλχημείες» και «ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης».

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος για μετάλλαξη Όμικρον: Ρεαλιστικό να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας (Video)

Νέα NOTAM: Τι αλλάζει στο χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

Κορωνοϊός: Κοντά στα 35.000 τα σημερινά κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:07