search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία για rapid test ενόψει Πρωτοχρονιάς

30.12.2021 18:38
oures98-new

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται έξω από φαρμακεία κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη διενέργεια rapid test ενόψει του Πρωτοχρονιάτικου Ρεβεγιόν, που φέτος θα γίνει με πολλούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Στην Αττική, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 15.000 πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν να κάνουν τεστ προκειμένου να ελεγχθούν και να προφυλάξουν τις οικογένειές τους ενόψει Πρωτοχρονιάς και με τη μετάλλαξη Όμικρον να δημιουργεί φόβο.

Αντίστοιχες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη,  που βράζει με 3.997 κρούσματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Αντίστοιχες εικόνες αναμένονται και στην εκπνοή του 2021 την Παρασκευή, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Τριτοκοσμικές οι συνθήκες – Εγκληματική η αδιαφορία Μητσοτάκη

«Οι τριτοκοσμικές εικόνες εκατοντάδων ανθρώπων σε ατελείωτες ουρές για ένα τεστ αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εγκληματική αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη και το πώς φτάσαμε στο σημερινό χάος της πανδημίας που μαίνεται ανεξέλεγκτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Προσθέτει πως «αντί τα μοριακά και τα ράπιντ τεστ να συνταγογραφούνται δωρεάν, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της πανδημίας, για να είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει η μέγιστη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών».

«Αν πιστεύουν ότι μέσα στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ακρίβειας και ανασφάλειας, μία τετραμελής οικογένεια μπορεί να πληρώνει κάθε εβδομάδα 240 ευρώ, είναι απλά εκτός πραγματικότητας, όπως πάντα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Άλμα-σοκ με 35.580 κρούσματα, εφιάλτης δίχως τέλος στην Αττική με πάνω από 15.000 – live

Νέα NOTAM: Τι αλλάζει στο χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

Μετάλλαξη Όμικρον: Θύμα της και οι σχολικές εκδρομές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:49